Followers

Saturday, May 16, 2009

Merah jambu





it's been a week.... yet i haven't got the time to update everyone bout our engagement... well basically it was just a simple ceremony.... no pelamin all, no fancy2 things.... it was between the two families plus few orang kampung aka kawan2 baik mak who came to help....




our side served special lunch menu for oghe2 kelate and kaum kerabat yg datang dari jauh... Nasi tomato yang seakan2 nasi minyak/beriani, ayam masak merah, acar timun nenas, dalca daging, fresh orange, and few side dishes.. (tempe tak dapat dihidangkan sebab pembuat tempe semua jatuh sakit sejak beberapa hari sebelum majlis, huhu, sowie ye abe mie).... lenkali datang we definitely served u all with tempe k...









with my colleague.... Dr. Ruben and Dr. Tan Tze Yin aka Cerlyn




so back to the story, pakaian adalah from my own collection.... didatangkan khas dari dubai 3-4 tahun lepas, siap dijahit juga 3-4 tahun yang lepas, di hantar ke kedai untuk dijahitkan manik2 and dikecilkan sedikit 2 hari sebelum majlis and siap pada jam 11pagi 9/5/2009. Pemilihan warna dan fabrik ketika di dubai telah dilakukan oleh my beloved fiancee.





Make up of the day ditaja oleh diriku sendiri, hehehe... solekan tu berharga RM 150 taww, kalau u all kata tak cantik memang la.... huhu... actually shieda saja try make-up kat sorang mak andam nie, namanya kak zie.... pemilik kedai hiasan perkahwinan Sha Na-Na kat Muar... so far memang puas hati except for the false lashes yang awal2 lagi dah terjungkit nak tertanggal.... apepon semua orang kata saya sangat santek pada hari tu... weeeeeeeweeeeeeee.... sangat2 hepi...




berbalik pada hantaran pula, since my baju dah warna pink maka haruslah hantaran juga sedondon ye tak.... (plus tikar getah kat rumah pon semua shieda tukarkan kaler pink.... :P~)





pihak laki punya bertemakan merah and haruslah mereka semua pakai kaler meghah.... 10 berbalas 7... nak cukupkan 11 atas dulang tak tersempat pulak so mak kata takpelah genap pon genaplah... hihihi.... yang paling penting hantaran pinkish ku itu semua adalah bekas tanganku sendiri.... jenuh jugak nak lekat2kan ribbon rende bunga segala macam but i did it within 2 days.... sangat2 puas hati.



owh yee, ramai dok tertanya2 hantaran dan tarikh langsungnye nanti kan.... hehe, Biarlah Rahsia....












20 love:

Mrs.Sheikh said...

haa... mmg sweet.. santekkk...
ape2 hal pun kene inform date awal2..insya allah dapat gak nak pi kenduri shida nanti [konfiden je macam kene jemput :P]
hahahahha...
tang menu..nasi tomato tu yg tak tahan tu... iskk..ayam masak merahh...adei...sangat menggoda keimanannnnnnnnn ....:D

p/s: aritu ada buat entri pasal pertunangan ida dan hannan...

hani said...

shieda,
pose u tu dah mcm model dah..hehe..cantekkk!..:)

nieja said...

pic yg sis sorg2 tu cun gile la :)

xeea said...

selangkah ke alam misteri :p

jgn lupe baca isu bumper kahwin ye. heeee

~~Noli said...

cantik..wane pink...i like..hehe

Wahidah said...

hantaran wat sendiri?? wah sgt kreatif...

sweethOneY said...

angah! mmg cantik sgt :)
congrats.. mmg u cantik sgt..

Gorgeous Ol' Eve Loves Vanilla. You? said...

Congrrrratulations, Shidah sweetie!
Pink colour is so fabulous on you! Behind all the gifts and lovely outfits, it's really the smile of hidden happiness in your faces.

Love!

lily lotus said...

baju u cantik!

kojah said...

congrats sis...

jom link2 =)

Jehan Najib said...

congratulation girl!

Signorina Syima said...

you looked so gracefully in pink...

jelesnyer....

*SiRibenMerah said...

congrats dear..
ouhhh. I membizi ngan life I yg kelibut lately..
smp terlupa nk jenguk blog kawan2..

happy always..
kalo ada masa, meh la turun ke langkawi neh...
hiksssss =)

~BEE~ said...

Congrats! dah lama ilang jejak...baru hari ni jumpa semula...memang kan, after all kit akan rasa happy...sangat3...

baju pink tu sangat adorable la...suker tau...

lily lotus said...

dear, i dah tukar blog baru, update ekk ;)

http://myrillys.com

AziS said...

sweet yer...tahniah dah jadi tunangan orang :)

Aleeya said...

Shieda..happy belated besday ..

UnGu VioLet said...

simple but really nice!!!
tahniah..
moga kekal hingga ke jinjang pelamin.. Amin!!

farah said...

tantek....
pink plak tu??
love pink!!
bila nk langsung...
ramai bloggers dah tunang...
bilelah turn saya plak...
=p

Nine0ninE CrewzNet said...

wah cute n cantik ler..klu bertunang mmg cantik klu pasangan pakai warna pink...mcm u ler...ermm bila nyer berlangsung...??

:-)