Followers

Thursday, April 12, 2012

The latest ME!

Another 6 days to go and nia will turn 5 months already... She gained good weight, Alhamdulillah with only breastmilk without any formula milk supplement... But what about mommy? Orang kate menyusukan anak cepat kurus kan??? Hehe, yupp true for certain people but definitely not me...

So how much did i gained during pregnancy??? And how much already lost???

Lets start before kawen...
1/ time belaja dulu2 maintain 42-45kg


2/ mase buat housemanship 2 thn xde mase nak exercise, berat naik smpi 49kg, fluctuate 46-49kg

3/ 3 bulan before kawen, decide utk diet n join gym n dancing class... Body mmg firm, turun till 47 kg

4/ first booking pregnant, lebih kurang 6-8 mggu mase tu, brt already 52 kg... Huhu...

5/ max naik smpi 63kg, tp mase nak bersalin dah tggl 61kg je

6/ seminggu bersalin turun jadik 55kg... But subsequent month makin naik...jadik 58kg semula... Huwaaaaa

7/ sekarang..., tadaaa... Nampak slim x dlm gamba tu? 53 kg dah, alhamdulilllah... Aim nak dpt below 50 kg.., ameen...

2 love:

Mrs Velentine said...

dh slim ni...

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)