Followers

Wednesday, February 20, 2008

Gothic Look


i put on blue shade to my eyelids today... for the first time trying this colour bcz i usually prefer purple and chocolate tone.... i always think that blue doesn't goes well for classes, and it did.... few of my boy-frens kept on guessing that i must have sum kind of date after class.. it was funny bcz i put on make-up everyday, and all the girls notice, but very few boys can see it...
unfortunately i forgot to snap the picture, and what i did when i got home today was... i toyed my eyes wt pencil eyeliner... i envy how Z and kiki do it... hehe... so this is me, the fake me.... the plastic me.. don't gelak2 ok... i'm just a beginner... and i did it not more than 5 minutes....
for those who have sum tips on make-up, mind sharing wt me???
i plan to buy 2-3 tone darker cream foundation, to make shading to my nose.... and brown pencil for my eyebrows... black turn me into a goth!!!

17 love:

Princess Redbloodsnow said...

u look mesmerize aaa honey
dulik ah ...goth2.
janjik ur eyes nampak hidup...
huhu..

z nyer eyes...
z more prefer goth look
coz it only goth in d eyes jek
kekkekekeke..

ida cayunk..
try to stay with dat goth in d eyes
but then mix it wif lighter blusher n lipstic **mcm yg skrg tuh**

kat bhgn bwh mate tuh lak
try to linner a lil bit eyes shadow using the shadow yg digunakan kat kelopak mate tuh
pastuh linnerkan sekali lagik wif pencil linner.

make ur eyes' line look darker
hahaha...trust me, ur eyes will look more seducing **lalalalala**

pssstt...z neh pakar plastic on d eyes..keskeskes.

[LADYBiRD] said...

yeayyy.. gud job baby..

hehhe kiki suka2.. ni baru mata itu lebih bersinar.. hihih
kalo kiki tak pakai tu suma.hari2 kiki tak berseri tau.. betoi.. tnye zie.. dari mata tu.. hmmm sure wat kita rasa confident dan z..

suka tgok ida cam ni..selalu natural je kan.. takpe arr.. bila time kuar .. hmm melaram la syg.. heee..
mayb kan lebih beri makna hari2 anda.. cehh.. pakar2.. huuh

Ziana said...

wahhhh sgt tantekkkk!!!
mata nmpk sgt teserlah!!

tuh zie dah bg tips tuh!!
:)

nads said...

waaaahhhh....

sangat tomey....tiutnyer dia....

Mrs. Sheikh said...

cantik cantik cantik...
lipstick itu sungguh cantik kalernyer.....cam pengantin

pearlEJ said...

haa cantik2 kt mata tu.. baru nmpk menonjol bahagian mata tu.. :D

ita.itu said...

cantik lah..mcm minah arab dah akak ngk ko..mkn hati minah arab bila ngk nanti..hehe

IdaShah said...

cute nyer!pndi dier make up

pu3nemo said...

babe,muka u nmpk kurus la,gebukn la sikit...

tiffany said...

_____princess redbloodsnow_____

hehe... thanx lalink for the tips... my only problem is that whenever i put on black thing, pple say i look garang.... and even han said i look like a ghost in this picture la....

hihi... but the truth i kinda liking it now... i always do my eyes smokey, and always line my lower edge wt the same colour as my eyeshadow... and now i'm gonna start putting black eyeliner, and for the eyebrow i better use brown colour kan???

thanx again lalink.... ida suke sgt tgk mata lalink n yayang kiki tu tawww...

tiffany said...

_____[ladybird]____

yayang, ida baru terperasan yg senyum ida tu agak fake jugak la... hihi... thnx kerana menegur... mmmuaxxx

ida suke gak buat mata cam ni... rase lebih bernyawa... haha... semua kerana terpengaruh ngan yayang and Z la.... muahahaha...


____ziana____

mekasih ziana.... i take it as a compliment k.... hehe...


____nads____

tq nad, hehe shieda baru cube2 dulu ni.... nnt dah terror tgkla... hiks

tiffany said...

_____mrs.sheikh_____

hiks.... shieda saje2 je try kaler tu... pinjam kawan nye lipstick sbb shieda tak pakai lipstick2 bagai ni.... shieda cam pengantin ekkk??? dah lulus tak nak tawen????



____pearlej_____

thanx kak ej... mmg pon bile wat camni baru mata ida nampak menonjol... sbbnye my eyebrow terlalu light la... and mata tu slalu nampak samar2 je... bulu mata ida dah lentik n panjang cume agak jarang and kaler tak gelap... so, bile wat camni baru nampak agak idup kan...


____ita.itu_____

ish, cam minah arab ye kak.... boley la kottt... tapi minah arab sorang ni berhidung leper la, kne buat proper shading dulu kat hidung baru bole tutup kekurangan tu.... hehe...

suke shieda akak kate ade ala2 minah arab look.... mekasih kak...

tiffany said...

____idashah_____

thnx idashah.... shieda ni sekadar suke2 je kak... tak terror lagi pon, cukupla setakat untuk mewarnakan muka ni sikit2.... tak pernah lagi try solekkan org lain, so tatau la pandai ke idak... hehe... nway mekasih banayk2....


____pu3nemo_____

fara cayunk..... muke ida mmg taknak naik langsungla.... ekceli ida dah naik 3kg sekarang tapi camtu jugakla muke....

dulu2 pernah sekali berat menjangkau 50 kalu nak tau, bulat jugak la badan ni, tembam2 montok gitu,tapi muka tetap mantain la.... hihi... ida pon tatau nak gebukan camne... ida suke gak kalu muke ni agak bulat sikit, sbb bujur sgt kan... hehe

natrah said...

Shieda,
U are so lucky boleh makeup2 masa pegi kelas..during my days my batch(yg pompuan) yg half of 178 org tu semua tak penah letak makeup..boring kan?I love to put on makeup tp bila kita sorg jer jd weird...now bila dh kerja baru selesa nk makeup..

P.s: so sweet la you...

tiffany said...

hye kak nat....

actually the condition is still the same... i bet all medics students mmg agak nerdy and don't like to put make-up on... my batch here, tak samapi separuh pon yg betol2 bermake-up n bergaya... if adepon, just for one -2 day aje... then back to normal...

but shieda ni, mmg giler bergaya.. tak kisah pon pe org nak kate... guys selalu dok usik2 kat class but shieda buat dunno je... lame2 semua org masak ngan shieda ni dah... hehe... bukan ape, biler bergaya n nampak lawa, shieda rase lebih yakin untuk jumpa sesiapa pon... even the patients pon suke nak bual ngan kite...

tq kak nat for the pujian... hehe..

hani said...

akhirnya dpt gak komen kat sini...hehe...shieda, u x mekap pun dh cun dah, tp kalo mekap lagik cunnnn..hehehe...teruskan bermekap ok..

shieda...tu classmates u ke?..

tiffany said...

akhirnya dapat jugak kan hani... hehe... sonok la tgk u ade kat comment page nie... hihi..

slalu tu i mekap aje, tapi veru light and natural, cume live aje nampak sbb dalam picture slalu tak nampak...

tapi biler make-up lebih2 skit camni, baru nampak obvious kan... hehe
thanks a lot hani