Followers

Friday, May 02, 2008

my first time

Tag Again!!!

i've been tagged by mummysyafie, bout my 5-first-times....

Syarat wajib dipatuhi:Bukan cerita rekaan dan tiada kena mengena dengan hidup orang lain. Perlu mengetag 5 lagi rakan blogger pilihan anda setelah anda di tag...

occay... these are my first times if u all wanna know...

pertama kali naik kenderaan tak muntah---- when i first got into my boarding school... sbbnye, nnt tiap2 bulan nak balik rumah kena naik bas dan taxi... huhu.... sebelum2 tu, tiap kali naik kereta ke bas, i will close my eyes tightly, pretend to sleep so that i won't feel like vomitting..

pertama kali dapat bunga sewaktu form 2.... bunga ros plastik je pon... ade one guy from the other class yang admire kat shieda, die nie sgt brutal, nakal dan bermasalah.... 2 months after the rose, he'd been expelled from the school atas tuduhan mencuri....

pertama kali makan ikan yang dibenci dan ditakuti masa tgh buat preparation di INTEC, UiTM Shah Alam... tertipu sbbnye tgk ade lauk ikan masak lemak cili api yang sangta sedap, dan rase mmg sangat sedap... tup2 my fren cakap tulah die ikan haruan.... huwaaaaaaaaaaa.... pastu termakan belut kat sushi pulak 4thn lepas, shieda tatau tu belut tapi sekarang dah takkisah, sbb rase belut sangat manis...

pertama kali kne marah dgn mak sampai kne rotan semasa darjah 2, sbb pakai minyak rambut abah banyak giler kat atas kepala sedangkan shieda punye rambut sangat nipis... huhu... kne tarik masuk dalam bilik air, dan pastu kepala kne berus dgn berus sabut... hikhik, mak shieda garang sangta masa kitorang kecik2 dulu, tapi sekarang bile anak2 dah besar sporting la sangat...

pertama kali jatuh cinta---- ini betol2 cinta pandang pertama... May 2002, INTEC... to whom tu, rasanya Si Dia maklum dah.... hehe... bermula daripada tu sampai sekarang shieda percaya pada kewujudan cinta pandang pertama....

okla, takmo la tag sesapa... sebab takut2 ramai orang dilanda demam M sekarang ni... hehe... occay then. Happy weekend!!!

9 love:

pearlEJ said...

makan belut?? huhuuu... sedap ekk??

wahhhhhhhh pakai minyak rambut banyak?? wakakakka.. neh mesti kes nk bergaya neh kan yang.. hahaha...

wahhhh... neh kira kes jatuh cinta pandang pertama laa neh.. :D dah lama tuhhhh... balik mesia nanti dah kira boleh nikah tu haaaa... :)

hani said...

wahhh..u jatuh cinta pandang pertama on may ek??...bape ari bulan yer?..hehehe...kalo nk tau, besday i pun bulan may..:D

Ziana said...

wahhh
cinta pandang pertama??
sampai skang?
Alhamdulillah..

x sabo nk rase nasi minyak sheida
:)

tiffany said...

pearlej---<@
hani ---<@
ziana ---<@

oops.... mmg cinta itu berputik pada may 2002 but i kept it within myself for the record... hehe..

dan cinta itu hanya berkembang mekar dan mula dibaja pada 26 June 2003.... so our anniversary falls on 26th june every year....

for the nasi minyak, insyaAllah sampai masa kad jemputan akan melayang juga nnt.... only not gonna be too soon k... i put my mom first in everything.... :D)...

nieja said...

nieja pon dlu pnah tetipu jugak.. my bro ckp ikan ape ntah.. skali makan la..sbb die msak paprik..skali dah makan die ckp belut.. tp lelame suke pulak haha..

hpy wkend sis..muah!

natrah said...

wow..5 years kira sgt lama tu...kalau my mum sah suruh kawen cpt2 dah lah dok jauh sana...tapi shieda budak baik takpe..nnti balik buat yg happening punya majlis kan?jgn lupa jemput..hehhehehe

Aleeya said...

hehe abes minyak rambut abah ekk..kecik2 dah nak begaya ngan minyak rambut abah ekk..klakar laaaa

ita.itu said...

wah cinta pandang pertama syok ek...i x rasa pun..hehe

tiffany said...

nieja---<@ btol nieja, sangat manis dan sedap kan daging belut tu... hehe


natrah---<@ our family kurang galakkan kawin time stadi la kak... mmg against prinsip arwah abah.. takpe, i'Allah we take it slowly to that point... nnt sampai masa kad jemputan akan melayang jugak pada akak nnt...


aleeya---<@ ngah2, tu time jahil sgt2 la yaya...


ita.itu---<@ rasenye manis, lebih manis dari gula dan madu... yg penting akak dah bahagia ngan hubby n anak2 akak...