Followers

Monday, March 24, 2008

Maulidur Rasul

yesterday was beautiful when i finally stepped out of the hostel after been resting for two days because of the fever and runny nose.... we were having Sambutan MaulidurRasul at the embassy, organized by PPIM RSC/ IMAM MOSCOW.... it was a multifunction event... started with MaulidurRasul Celebration, we got the chance to hear forum Rasulullah dan Kejayaan Baginda, yang mana barisan panel adalah dikalangan student yang dihormati dan terpilih... seterusnya, there was a talk on Leadershirp & Success: A process of education , training, experience & self study by Left Col Dr Mohd Yunus Masjuki....

the organizer served us Nasi Kerabu during lunch break.... and during that time also we were kindly asked untuk memangkah undi for the new jawatankuasa of PPIM-Moscow Student Chapter 2008-2010 session... owh ya, PPIM is abbreviation for Persatuan Perubatan Islam Malaysia.... actually there will be PPIM Annual Grand Meeting (AGM) ahead after prayer time, but i'd to run back home to get ready for Rihanna Concert... hehe....

i wore shocking green baju kurung, and put on make-up as usual... and quite a number of juniors fired me with soalan cepu mas yang tak terjawab.... "kak shieda ni berseri2 macam nak kawen aje, bila tu??" waaaaaaaaaaaaa..... nnt la dulu dik oiiii.... akak tak abis belaja lagi ni dik, duit pon tara... huhu.... while few others said that i no longer look like a medical student judging at my appearance, i am more like HO... camne tu kak nat???

14 love:

natrah said...

Shieda,

ya lah you look so gorgeous in that baju kurung..habih patient bley discharge bila tgk doc mcm shieda ni...keep it up.sbb from my experience most HO kat sini nak pakai bedak pun tak sempat..masa I dulu laaaaagi lah, mcm zombi.Harap2 shieda boleh still dress up and make up mcm ni bila dah kerja...selalunya MO jer yg pakai lawa2 nih..heehhehee sbb diorang byk masa free dan oncall tak kerap.
OK shieda teringin nk tgk you dressing lawa2 ni pi buat morning round kat ward..patient sure lagi happy.

tiffany said...

hehe... mmg shieda berangan nak jadik HO yg vogue nnt, tapi ramai kengkawan cakap bahaya nnt MO jeles n dengki kat kite sbb lebey2.. ye ke??? tapi shieda tak kisah kot, i take average only 15 minutes to do my make-up... so, rasenye sempat kot nak dressing lawa2 waktu ward round pagi2 nnt... ekekke...

nads said...

cute sangat dia dgn baju kurung..ayuuuu gitu...

suke tau tgk dia...comeyyyy..

Princess Redbloodsnow said...

sureeee aaa klu pesakit nengok ida
tros sembuh siap terkene serangan ANGGAU dorg nnti taw

hahaha..

Apesal ek sume bakal2 doctor skrg neh lawa2 eh..
x skema looking...haiiipppp!!!
hahaha...

nice h/beg
kewl sweater
baju kurung lawa
tudung pown cantek

pokoknyer...ape je yg ida pakai
mesti nampak cantik lah

hehe

[LADYKiKi] said...

hikhik mmg pun berseri2time ni..

tpkan.. kiki suka kat jacket tu ar... ahhahah~

hmmm.. ida nampak sweet sgat tu.. =D

pearlEJ said...

comel jerkkkk... mmg berseri-seri pun yang, ehehehe... tak lama dah kot tu?? hihihi... boleh laa merasa nasi minyak nanti... :D

Mrs. Sheikh said...

sungguh2 cantik h/bag tuh...waaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
menjeleesssssss

lain kali selak tinggi skit
kain tu nak tgk kaki plak :P

ita.itu said...

ayu gitu...byk gek ek org msia bertudung kat sana ek..

tiffany said...

nads---<@ hehe, budak nama shieda ni perasan ayu la tu nad...

Redbloodsnow---<@ doc sekarang takut bersaing ngan nurse2 la Z... nurse2 sume cun abis, dahla muda belia... kne jaga saham tu Z... ekekke...

[ladykiki]---<@ this is my peberet baju kurung tau n my peberet selendang tau... beli baju tu last minute rege RM45, selendang lakmRM15 tapi hasilnye superb...

pearlej---<@ jacket lama tu kak EJ.. siap dah ade terkoyak sikit n berjahit lagi kat lengan baju tu... hehe, sayang sgt tapi mmg tak pakai dah la lepas ni.... nak nasi minyak ek, nnnt ida masakkan untuk kak EJ ok... lallalla


mrs.sheikh---<@ ehhehe.. pandai u ek husna soh shieda selak kain... i pakai boot dalam tu, boot kaler ceklat gold yg beli aritu tu...


ita.itu---<@ aah kak, sbb ramai student malay ramailah yg bertudung...

hani said...

dr shieda ni lawa la..heheheh...sangat sesuai la kalu u pakai baju kaler ceria2 cemtu sbb u akan nampak makin berseri2..hihi...

tiffany said...

hani---<@ hehe, mmg shieda ni sgt suke kaler2 ceria taww hani... cume kekadang tu layan kaler2 gelap bia nampak mature sikit dok kat oversea ni... hehe..

natrah said...

Shieda,

alahhh peduli kan MO nk jeles ke hapa ke..kita kerja gak bukan mkn gaji buta..hehhehhee sib beik kat tempat akak buat HO dulu takde plak MO cam gitu..
bz mmg bz but if you manage ur time properly..takde problem lah..good luck!

Aleeya said...

masyaallah..lawanya shieda in dat dress, baju kurung tu..:)), so sweet ...

tiffany said...

natrah---<@ thanx a lot kak, i hope i can cope wt the environment keje kat mesia nnt... heard HO time really hectic and sort of bully time to the new HOs... apepon, i'll try my best... after all mmg kene keje kat mesia gak nnt... hehe

aleeya---<@ :D).... thnx aleeya...