Followers

Wednesday, March 26, 2008

teman ke hospital


i was tagged by Aleeya yang sweet, mummy kepada Damia yang tersangatla comelnya.... i got 2-3 options actually, memandangkan tag tu basically things in ur bag/handbag/etc.... i bring different things in my handbag depending on the occasion and event, so here i decided to share things in my schoolbag... ngah3...
i change bag regularly, just to match with my tudung, boots, and jackets.... so sumtimes i missed to bring tissue, sometimes i forget to bring mineral water... just like today...
but these are the things i never ever forget to bring along...
  1. white coat.... otherwise i cudn't enter the class, ward and conference hall
  2. a note book...
  3. a pen
  4. Malaysian passport, bus pass n metro pass.....
  5. Student Card.... for me to get in the hostel
  6. some Russian Roubles.... to buy food during recess if i don't bring any bekal....
  7. Hand and Nail Lotion, Antiseptic Gel for hands.... to wash n to moisturize back my hand after having some contact with patients.... hygienic ok, very2 important...
  8. Lip Gloss (nude and the plain one) n Compact Powder... in case kalau perlu...
  9. "Bakhil"... the blue colour.... we need to change our shoes to enter department bcz outside is wet n snowy, n muddy n will dirty the floor... i left my changing shoe in the class, so need to wear this bakhil first....
  10. last but not least..... a stethoscope!!!

psst....................---<@@@...

shieda tak sempat nak melawat2 lagi arini... got lotsa things to read la today for tmrw class... tomorrow i'll spend my time for u all occay... mmmuahhhhhhhh...

10 love:

nieja said...

msti ngah bz ni kan hehe

Aleeya said...

bz ek shieda, anyway tq siapkan assignment neh walopon bz..cyg shieda!!

hmm stethoscope tu yg mahal tu shieda..tak semua org ade...:))

hani said...

wah, bnyknya barang u kena bawak ek??..shieda, blakang stethoscope tuh ada nama u tak? i ada kwn tgh study kat ireland, amik medic gak..kat blakang stethoscope dia ada nama..hehe..best kan?..dulu i ada gak la ambition nk jd doctor, tp tinggal impian je la...haha..:p

sweethOneY said...

yang..
same like me la..
slalu missed bring tissue..

worst, forget to bring purse..

aha..adik i panggil kte ni pelupa..
adoi

ita.itu said...

lawa handbag..pinjam leh x..hehe

nads said...

huhu...handbag cik doctor comey... xsame cam beg kiter....
hehe...nad kalo tukar2 handbag pun mesti ade tertinggal2 barang...muahaha

Princess Redbloodsnow said...

idaaa...mate z keroooo aaaa
kecik sgt pic tuh
x jelas sgt bbrg tuh z nengok

hahaha..,

rajin ida jwp tagged ea
z neh kemalasan taw nk watkan
ramai tagged org z x buat2 lg..haha

Mrs. Sheikh said...

ehh..
ni je ke?
senapang ke..
pistol ke..
takde ?? :P

tiffany said...

nieja---<@ hye nieja, semalam bz tp arini ok sktla... hehe...

aleeya---<@ lau tag2 yg simple camni takde masalah aleeya, tapi buatnye kne tag yg payah2, mmg seksa gak shieda nak jawab tu... hehe...

hani---<@ sayangnye takde namalah hani... huhu... eh, u nak jadik doc jugak ek dulu2... takpelah, tak jadi doc pon u dah berjaya sekarang... one step je lagi untuk u grab gelaran DR jugak nnt... good luck k hani...

sweethoney---<@ tu la kan, payah betol jadi perempuan ni, asyik2 nak tissue aje... kalau tak bawak tu rase malu ngna diri sendiri sbb rase tak cukup lgkp lagi sbg sorang gurl kan... purse pula i mmg slalu tggl kat cni, sbb banyak sgt big things nak kne carry dalam bag tu... huhu... so bawak notes aje la..

tiffany said...

ita.itu---<@ hehe, kulit ghimau gak corak die ni kak... tak takut ke??

nads---<@ kebetulan smlm bawa hbag comey... hihi... kadang2 malas nak tukar2 beg sbb asyik je tggl barang, tapi bosan la kalau tiap ari bawak bag sama aje... huhu..

Redbloodsnow---<@ haha... sowie yang, ida saje2 try gune picassa tu, nak jimat mase edit2 gamba... kne lak gambo tu jadik kecik, layan je la... hehe... ida tak rajin sgt nak jwb tag2 nie, tapi slagi simple n senang ida akan jawab jugak kot... kalau payah2 sikit tag tu, mmg mintak ampun banyak2 dulu...

mrs.sheikh---<@ parang adela husna.... u nak tgk ke??? i takut nak tayang takut org larik takmo datang cni lagi dah nnt... huhu..