Followers

Wednesday, March 19, 2008

not so healthy....


i made a promise to kiki to show how big sausage i got here in moscow... as in the picture above, the small short one i labelled it as an M-size sausage, hannan bought them from the mosque last friday.... while the big one, probably is the XL-size, i bought them at ashan.... it's kinda pleasing since to find halal food now is quite an easy job for anybody... wherever you go, there must be halal one... n same goes to our beloved sausages... during my first year here, mosque is the only place where u can buy halal sausage and halal meat (i mean the small shop in the mosque territory)... but as the time pass by, the scenario has changed.... wherever i go, i only need to find SAFA brand for sausages and salami n they are halal... halal butchery is opened near my place and i can get fresh meat yang baru dilapah.... kirenye kitorang makan daging fresh kat sini, tak main yang import2 tau...

13 love:

Aleeya said...

mak aihh dagingnye..
nasib ade gak yg halal yer,senang juga cari kan...

sosej tu besar..mkn tu satu pon dah kenyang tu...hu hu

hani said...

shieda, kiranya xde masalah la ek korang nk dptkan makanan halal kat sana?..bagus tu..sesetengah tmpt tu susah sngt nk carik makanan halal...

ish3...betol la aleeya ckp, sosej tu mkn 1 pun dh kenyang...huhu..tp i kureng sket ngn sosej nih..hehehe..mkn sket2 je...

daging pun sama gak..mkn sket2 je...i trauma sket ngn daging nih..hahaha...dulu kalo mkn daging je sakit perut..penah skali tu ms tu raya haji..sakit perut sngt sbb mkn daging..huhu...last2 x mkn sngt dh skang nih..:D

Mrs. Sheikh said...

shieda,

heheehhe....lain macam je sosej tu..
wkakakakakakak...
(sile fikir lucah)
hahahahahahah :P

pearlEJ said...

Wahhhhhhhh!! besaqnya sosej!!! siap ada size M, L, XL lagik tuh... fuyoooooo... 1st time akak tgk neh yang...

tapi nak tergelak gak.. hehehe.. mcm husna gak akak pun, hahaha...

Ziana said...

ziana pon mcm kak ej...
1sttime nengok bersize gitu
hehehehe...

husna..kak ej..and me..
TERgelak gak!
hehehehe

pu3nemo said...

daging,farah x mkn sgt..x bape best..

tp kn sosej tu lak if bsr sgt,fara cm x lalu nk mkn r..
baik mkn sosej B fara jek..hahaahhaahaha

tiffany said...

aleeya---<@ alhamdulillah, so far xde masalah la, cume nak cari restoran yg sediakan daging n chicken menu halal tu still problem la... tak banyak pon...


hani---<@ hehe, sosej yang besar gile tu kitorang panggil kalbasa kat cni... biasanya nak makan potong slice2 kcik, n goreng atau masuk microwave... then makan la ngna roti ke ape2...xpon kitorang potong cube n masuk dalam mee goreng ke n macam2 lagi la...

dulu shieda kalah gak makan daging, bile makan je rase sakit dada, tapi sekarang nampaknya ok aje...


mrs.sheikh---<@ haha, dah agak dah mesti yg ade pk kuneng2 ckt tgk sosej ni kan... wakakka


pearlej---<@ a'ah kak, actually shieda pon kekadang geli nak makan sosej ni sbb terpk mende lain... huhu... dahla macam2 saiz kan... haha... sibbaik takde/sikit sgt boy-readers kat my blog ni, kalau tak mau ngamok gamaknya


ziana---<@ silalah layan gelak ye korang... wakakkaka

pu3nemo---<@ wakakka.. fara lagi selamba arr... hahaha... xtakot ke kalau B nye pon cenggini size die... larikkkkkkkkkkkkkkkkkkk...

ita.itu said...

haha..dah mcm rupa konek dah aku ngk..haha...

tiffany said...

uiks kak... saye anak dara lagi ni, malu la sebut tang tu... huhu... ngah3...

Mrs. Sheikh said...

kak ita
lagi la over
selambe land aje ekkk

hahahahahhaa

[LADYKiKi] said...

wakakakakakakaaaaaaaa!!!
fuhhhhhhh.. sure dpt mkn sosej tuh mesti tido lena .. hahaha ishhh ape lak nye... ade saiz segala tuh shida.. hhhaahh~

mesti yayang suka makan sosej yg paling besar kan.. huhu~ yelah..
hahahha aku tergelak kat komen ita.itu...... [luccccccccccyahhhh]
miss u yayang.... im back..=)

Princess Redbloodsnow said...

wakakakaa..dushhhh ko kak ittttt
wakakakaka..lawak2 =P
beso nah ek sosej tuh

psstttt...ence x dak yg potong daging tuh..hahahaha
omputih muslimmm tuuueee babe...
ngaaaaaa :D

weh2...gatai2..
kiter cyg kat En. Ehem2 kiter jek..lalalala

=P

tiffany said...

mrs.sheikh---<@ kak ita sengaja nak usik kite yg anak dara ni kan husna... uwaaaaaaaaaaa.....

[ladykiki]---<@ aah kiki, segala jenis saiz ade, segala jenis kaler ade, silakan la memilih ye... ekekkeke... mmg banyak yang paling besar tu yg sedap sekali taw kiki... ida suke makan ngan sandwich n roti... tak pon makan ngan sald,,, mmg sedap...

princess redbloodsnow---<@ sape ehem2 tu yang.... ehehe, ok2 takmo paksa2... nnt rase free silalah bitau ida ye cayang... omputih dok potong daging tu org Tadjikistan kot.. hehe... not really my type kot.. n z pon tak kenan sgt rasenye... alalla