Followers

Thursday, March 27, 2008

my wishes

i am very pleased to hear mom's voice in the morning.... i was on my way to the hospital when i suddenly realized i saw only her in my eyes lately.. she had been staying in the hospital since the past three weeks, due to diabetic complication... i know she must be tired to just lay on the hospital bed, to do absolutely nothing... she must have been missing ayam kucing kat rumah, the plants and the flowers, anak2 didik ngaji, her frens and her daily routines at home.... and today she's been discharged in the noon... Kaka had decided to bring mak to stay with her at Batu Pahat so that she can look after mak properly, and mak finally agreed thou it's kinda hurt her untuk tgglkan rumah kampung tak berpenghuni...


and yesterday was my sister's birthday.... she's already 21 now... Happy Birthday Elin!!! Nanti kak Ida bagi adiah kat mesia ok...
n last night i got a message from my brother.... he's my only Brother in this whole world.... i totally frustrated with myself, he did tegur me on something but all he wrote was true and everything is for my goodness and happiness in the future.... i am not a good person, i am not a good gurl, yet i know all i want is happiness and the blessed from The Almighty... thanx bro for ur ingatan.....

11 love:

Princess Redbloodsnow said...

Glad to read dat ur mom dh x stay at hospital lagik.
still mude lg ek mak ida tuh
bape umo mak ek ida :)
Zie panggey mak ida mak jugak ea
hehehe..nnti ida panggey mak zie, mak gak taw **smiling**


besonyer bdn adik dr pd bdn akak ek
agaknyer adik2 neh mmg beso lg dr akak kott..haha


ida cyg...klu bro tuh tegur kan
sure sumthing yg right taw
bcoz they luv us ler dorg bg teguran dn ingatan kan
kkdg...it can be a lil bit awful for our hear to bear it

hehe

:P

Aleeya said...

shieda,
alhamdulilah, ur mak dah kuar hosp..biasala tu shieda org tua mmg syg nak tinggalkan umah dia kan, cam mak abah leya pun klo ajak cuti kat umah anak2, takmo lama2, riso tul ngan umah, pokok bunganya n mcm2 le..

btw ur mak nampak muda yer..:))

hani said...

alhamdulillah, akhirnya mak u dh discharge..semoga dia bertambah sihat yer...

smlm birthday adik u ek?..happy birthday to her!!!..hehe..

pic2 tu sure amik kat airport kan?hannan pun ader gak ek?..:p

mummysyafie said...

alhamdulilah..lastly mak shida dah discharge..harap dia bertambah sihat lepas ni..

pic last tu..yang mana satu abang shida :P (ngeh..ngeh..kura-kura dalam perahu lak aku nie)

ita.itu said...

syukur mak shida dah sembuh ek..lain muka adik shieda kan

nads said...

alhamdulillah....
baguslah la kalo mak shieda dah discharge...hope dia cepat sembuh...insyallah...

ur lil sis masih cam dulu mukanyer...dia kat ner skrg??

nieja said...

alhamdulillah..
bagus la ur mom dah kuar hosp..
;)

tiffany said...

Redbloodsnow---<@ Z, mak ida suke sgt amik anak angkat tau... n mesti mak suke kalau u pggl die Mak.. hehe...

seronok sgt mak dah kuar, harap2 pas ni nutting happen la... she's 57 this year...

adik ida tu mmg besar sikit, keturunan ida semua besar2 la zie, hehe... ida nie kire terencat sikit la... hehe..

n actually bout my bro tu, i thnxed him for the teguran n ingatan, kalau bukan die nak tegur mmg takde org lain dah... hehe..

tiffany said...

aleeya---<@ dat's y la kitowang serba salah sgt nak pujuk mak tggl ngan kakak2... nnt mak kecik hati, tapi rite now mmg takde solution lain dah, n mak pon setuju dgn anak2 untuk kebaikan mak juga... she's still young but now because of the disease, she looks bit old... i got the picture mak terbaring kat hosp, sgt kesian n sedey but cudn't share here sbb tak bertudung... semoga mak panjang umur n sihat sentiasa... ameen..

tiffany said...

hani---<@ i sgt happy mak dah kuar tau, semalam call mak siap ketawa2 lagi... hehe.. picture tu mmg kat epot, last summer mase nak balik ke moscow semula... sbb i balik sama ngan hannan, so die pon ade sama la... hehe..


mummy syafie---<@ ahaha... dua2 abg shieda kott... boley ke???


ita.itu---<@ alhamdulillah... n adik shieda tu die special sikit sbb paling comeyl n chubby antara yg lain2...

tiffany said...

nads---<@ berkat doa semua orang nad, alhamdulillah, rase happy tak terkata shieda... elin tu masih cute cam dulu2, tambah cantik lagi taw... die sambung belaja kat KL tapi shieda tak igt katner... hehe..


nieja---<@ thank nieja... :D)