Followers

Thursday, April 17, 2008

8 things about me....


this tag comes from kak EJ yang vogue and tantekkk... i dunno what to write, n malas nak dok survey kat org... so nilah die 8 things bout me yang paling basic sekali...


1/ cooking is my obsesssion... kalaulah dibagi peluang sekarang ni, mahu aje shieda bukak bisnes makanan, n own a restaurant... i love to try new recipes n love to modify to make my own one.... dan shieda puas hati bile dapat hidangkan makanan pada orang...

2/ sangat suke melawa.... yelah, tak namanya pompuan kot kalau tak suke melawa... bezanya shieda ni nak melawa dari ujung kepala sampai ujung kaki mesti nak matching... payah mmg payah... tapi dah terbiasa... biasanya sekali nak kuar, mau berejam dok pilih baju...

3/ suka sesuatu yang baru... tak kira lah apa die, sape punye.... hatta Ceqsue pon dah sgt2 paham kot.... baju baru die beli, tapi shieda bersungguh nak gayakan un tuk die... n macam2 lagi la...

4/ pemalas mandi pagi.... kalau kat umah kg, bangun pagi kol 6.30 lagi, masak2 bekfes, pastu buat keje umah sume sampai tghhari, siap2 masak lunch barulah mandi... huhu...

5/perut kecil, tapi nafsu makan sangat besar..... silap besar kalau org kata shieda makan sikit sbb shieda ni melantak 24 jam..... cumenya badan shieda mmg boleh besar tang ni aje... takleh nak wat ape daaa

tgk kat sebelah shieda tu, satu tupperware mee tau....



6/ gilakan aktiviti mencabar and lasak, dan takleh terima kekalahan.... mmg la kat luar shieda ni nampak cam pompuan2 ayu aje, tapi hakikatnye shieda ni macam jantan ganasnye... hehe...

7/ takleh ade duit kat tangan mesti menggatai aje nak shopping... lebih2 lagi kalau Han dah bagi permission awal2... tapi selalunya han taknah nak halang pon... jadiknye makinla kuat bershopping... cume yang bagusnye, shieda sangat berkira dgn harga barang, taknak beli barang yang harga mahal2, ape yang penting mesti lawa, that's all...

8/ cembeng.... tak boleh kene marah sikit mesti mudah aje nak menangis.... sebabnya shieda mudah nak maafkan orang, and shieda tak suke ambik pusing bende2 yang dah lepas.... life must goes on...

13 love:

Princess Redbloodsnow said...

hahaha..lalinkkkk!!!!
ida pun cembeng gaks...ekekeke
same here lerr buttttt cembeng to a person that i love n my family jek **kehkehkeh**

klu selain dr tuh...
jgn harap ler leh marahkan zie if zie x salah
mawnyer aku jadik green hulk
muahahahahah :P

psssttt...'bout u yg number 7 tuh
....DEFINITELY sama ngan zieeeeeeeee!!!
nnti kte tido kat shopim mall jek ek lalink

hahaha

:P

hani said...

shieda....u suka aktiviti yg adventure ek? i pun suka gak aktiviti2 cemtu...seronok sangat bila wat something yg kita suka kan?...

tp sometimes i ni sensitif gak la...dulu x mcm ni tp sejak terjadi 'sesuatu' ni, selalu sangat terasa..huhu...tp i know that i must be strong...kan shieda?..*wink*

owh...u ni malas mandi pagi ek?????...bucukkkk arrrrr!!!..:p ekekekekee....

apapun shieda, setiap manusia ada kelebihan dan kelemahan diri masing-masing..so, wat lah yang terbaik utk diri sendiri...kan?...

ita.itu said...

no 4 yg mls nak mandi tuh mmg sama mcm akak..haha...kelako aku bc

Aleeya said...

he he cembeng ekk..

sama la kita suka aktiviti yg adventure, tapi sejak dah kawen n ada anak ni semua yaya dah tinggalkan dan dah puas he he..

no. 1 tu mmg spesel la shieda, tu bakat semula jadi dan kerajinan yg takleh dijual beli, ..hebat yg memiliki kelebihan ini,

shieda bertuah sesgt okay..cam yaya mmg kekurangan sgt bab2 memasak ni, nak cuba resipi baru takot tak menjadi, masak2 pon yg biasa2 jer, tu pun ikot mood klo malas dtg..lansong takmo masok dapo kehkehkehkeh

pearlEJ said...

ehhh abaikan komen akak yg delete tu
yanggg...

no. 5,7 & 8 tuh kan, kita sama laaa... hihihihi... :D

tiffany said...

princess redbloodsnow---<@ haah, even kalau lecturer naik suara sikit pon, ida akan tertunduk nak cube tahan air mata.... sgt teruk nooooo... huhu... hummm, nnt bile kite jadik org kaya boleyla kite buat umah sebelah shopping complex kan... syoknyeeeeeeee... berangan je ni....


hani---<@ sayangnye kan hani, once i stadi kat cni, dah tak dapat nak join aktiviti2 lasak outdoor tu lagi dah, kalau kat mesia kompem i akan teruskan pengakap ataupon join hiking club ke... hehe...

owh ya, it's true dalam hidup ni macam2 bende akan kite lalui, n without noticing most of them like tearing our heart and hurting our feeling... apepon, kita takleh kalah n tunduk pada semua tu... kene sentiasa kuat n tabah... be strong occay!!! nnt u citer la ape sesuatu tu kat shieda k...

i tak mandi tapi wangi, lalalla... tapi ni baru je lpas mandi la... hhe..

tiffany said...

ita.itu---<@ sedara kambing la kite ni kak... tapi org kate kambing bususk2 pon daging die sedap dan mahal kan... ekkekekeke...


aleeya---<@ shieda pon terpaksa lupekan sume aktiviti2 lasak favourite sbb seriously here nothingmuch u can do, and balik nnt kompem shieda bz ngan hospital life.... n bakat memasak pulak, mmg shieda sgt bersyukur sbb shieda menuruni nenek, mak dan makcik shieda... tercabar biler rase makanan diorang masak sedap2... apepon shieda tak salahkan yaya sbb bak kata org masak memasak ni tgk tangan jugak kan.. hehe... xpe yaya, i'm sure there must be sumthing spesel bout u that no one else have....


pearlej---<@ yea2, ade geng.... paling best tang kuat makan tu kan kak, mmg syok la melantak makanan... hehe..

mummysyafie said...

cembeng ke ida..ni mesti part yang nan suker..suker pujuk kan..kan..

suka bergaya erkk? honestly, akak suke ngan cara ida dress up..sesuai ngan susuk badan ida..

Mrs. Sheikh said...

ooo 8 things ekk..
ermmm..
ape rahsia perut tak buncit
????

tiffany said...

mummysyafie---<@ itu kene tanye nan sendiri la kak... hehe... tapi nan cukup masak dah ngan peel ida ni... hihi... seminit dua je, pastu oke balik... thanx akak, ida ni sementara masih muda la nak bergaya sakan camni, nnt bile dah berusia sikit kite kene tukar gaya lain la kan... apapon, usia takkan pernah menghalang orang untuk bergaya ye tak...


mrs.sheikh---<@ rahsianye ekkkk...
hummm, dulu2 suke buat sit up, bangun tdo 20x, kang petang 30x, malam lak b4 tdo 20-30x lagi... kene wat tetiap ari... mmg solid and fit gler pewot ni... tapi sekarang dah malas nak buat, cume alhamdulillah tak buncit plak... tapi still tak sebest dulu tu... u rajin2 la buat sit up...

Chika Chika said...

nombor SATU dan ENAM... kita sangat bertentangan :p

tiffany said...

chika chika---<@ ala, ye ke chika.... kalau no 1 tu takpe lagi, tapi kalau no 6 tu you boley geng ngna hans la.... hehe... hans tak suke aktiviti lasak kotor2...

Chika Chika said...

yeke? hannan macam tu? oh terima kasih. boleh jadik bahan lah. ahahah. apalah hannan ni. shida lagik kuat. kasi bertambah kuat ok. ahahahah