Followers

Monday, April 07, 2008

jalan2....

i hate the global warming... really i am... just look at what had happened to the natural environment, to the climate... i was hoping to enjoy my last winter here a bit longer, but seems like there's no more snow gonna fall.... for the past few years the snows will only disappeared by the end of april, and as far i remembered, during my first year here, the winter was actually 6-7 months long... from middle of october until early may... only that during this period the weather was totally extreme cold, we experienced about 4 months living in average temperature -18 up to -25, and the lowest was -32...



and it's early april now, but all the snow already melted since the last two weeks.... there's a lot more things i wish to do but have to be forgotten.... and it was pretty dissappointing for some people who came here to moscow to enjoy the beautiful white view, unfortunately there's none left... so, my winter finished already, and now i've to get ready for the real spring, for the tulips to come out, and after that gonna be a real hot dry summer....

10 love:

ita.itu said...

wah yg pusing2 tuh panggil eyes on malaysia...haram kat sini aku naik..haha..syok ye ko shieda..bila balik sini ek darling?

Ziana said...

xde snow dah ek?
snow best kan?
ziana suke!!

-32??
errrrrr...
mau kebas!
:)

hani said...

shieda..ketara gak kan kesan global warming nih...semakin hari semakin teruk dunia nih...huhu...

kat sini pun panas gak...sampaikan tekak i ni pun dh x selesa dh rasanya nih..nanti2 sure dpt sesema...huhu...dr. shieda, tolonglah sy...sian kat diri sy nih...

shieda, kalo i kat sana sure demam x ingat2 sbb i ni x tahan ngn cuaca yg sangat sejuk...apatah lagik la kalo sampai -32...hehe..syok arr g jalan2..:D

nads said...

huhu...
sangat happy dapat g jalan2...
comey la handbag shieda tuh...
skrg dok minat handbag besar2...coz senang nak isi macam2 benda...

kalo en.tunang ade...lagi manyak nak isi...huhu

tiffany said...

ita.itu---<@ uit, akak gayat ekk ngan mende2 camni... hehe.. shieda balik 20 july mebi..


ziana---<@ huhu, snow dah ilek... langsung tak best dah...


hani---<@ hani, the best thing u can do to prevent sore throat n fever, jgn minum air sejuk2, lebih2 lagi yg berais... n banyakkan minum air kosong... plus rajin2 la makan buah especially oren ke untuk kuatkan immunity badan... kalau u rasa tak cukup vitamin, better beli supplement multivitamin... tdo malam pakai selimut, jgn pasang kipas kuat2, tak elok... hehe... tu je dulu kot panduan dari saya...


nads---<@ tol tu nad, skarang ni trend pakai handbag besar2, lagi besar lagi vogue... lagi kilat lagi mengancam... hehe, biasala tu nad, org laki ni cam slalu nampak melenggang tapi kalau gf die ade bag besar sikit mulalah nak simpan itu ini... hehe...

sweethOneY said...

beshnya dpt merantau :D

hani said...

baik dr.shieda....hehehe..thanks a lot! :D

Aleeya said...

shiedaaaaaaaaaa, jalan2 bestnyeeeeeee, comelnye shieda pose sorang2 tu...so cute!!!

aihh tah bila la dpt ke sana yer, arap2 damia blaja pandai2 study kat sana hehehe, leh mommy dia ni ikot coti sana *wink*wink

tiffany said...

sweethoney---<@ alhamdulillah.... D:)


hani---<@ my pleasure my dear...


aleeya---<@ hihi, me so cute ya... thnx yaya... mehla kita sama2 doa damia membesar jadi pandai n dapat belajar oversea so nnt yaya n hubby bole honeymoon kat tempat sejuk... hikhik...

Princess Redbloodsnow said...

beshhhh aa kan
having an opportunity to felt the 4 seasons
iskkk...biler ler z dpt merase 4 musim tuh ek...


hehehe..


syokkkk jek jjalan kan :)