Followers

Wednesday, April 16, 2008

malam yang sepi... pi..pi..

tonight i am seriously busy and occupied with lot of things.. i am gonna sit for one exam on Tropical Medicine (pasal cacing kerawit, cacing pita, demam denggi, malaria, taun, demam kepialu, dan yang sewaktu dengannya) next wednesday... and due to that, the department is giving us 2 days off to prepare on monday and tuesday.... yet, this Friday which is 18th of April is the birthday of Hitler and it's most likely for all the foreigners not to go out during that day.... actually we can't really bother this day since our classes at the hospital and we'r dealing with doctors and patients, but happen to be the hospital i need to go for this tropical posting situated very far from the center, and this can be dangerous so we need an excuse to skip class on that day... and that means, i'm gonna have 5 days just to prepare for my paper....

16 love:

Princess Redbloodsnow said...

psssttt...ape yg dorg wat ka foreigners ek when hitler besday tuh?
dorg tangkap ea
n what actually happen during dat day
dorg buat celebration ke ida?

issskkk...from the way u wrote tuh
nampa mcm seriously dangerous aa for foreigners....isskkk

neway....ur papers subject tuh sound interesting lah lalink
hahaha...syokkk jek jd doctor kan
1st degree occupation tueee :P

time kocik2 dulu z always dreaming to become a doctor taw
but then...when time grew me older...
zie realized it will always remains a dream **sobsobsob**

mummysyafie said...

shida..ari tu akak ada tengok oprah, betui ke cacing pita boleh panjang sampai 20 kaki?

weii..geliiii

hani said...

wah...kelaka lak nama paper yg akan u amik xm nanti..hehe...tropical medicine tuh..mcm buah2han tropika lak..hahahahha....apapun shieda, study rajin2 yer...pasni kena la ngadap buku kan?..

psssttt...shieda, u x geli ke dengan cacing2 sume tuh?..hehehe..

pearlEJ said...

aiyoooo...cacing2??? adoiii... berdiri bulu roma akak nehh...

sibuk tul kann yang... tak per, tak lama lg dah tu... :)

ita.itu said...

cacing buat smbl sdp kan...hehe..ayooo...cacing ok lg dik..jgn tikus geli la

Ziana said...

Good Luck Dearrrr!!!!!
xm bebaik ek..
:)

Aleeya said...

shieda..

kena perintah bekurung ek utk foreigners kat sana masa besday hitler tu..kenapa takot pula yer...citer la detail ..yaya nak tau juga he he

btw good luck in ur exam
be the best n beat the rest okayyy

tiffany said...

princess redbloodsnow---<@ hehe, takdela sampai diorang tangkap yang... we all just fear of the skin head attacks la... setakat ni alhamdulillah tak pernah ade kes lagi, tapi kena lah sentiasa berhati2 kan.. the dean office itself will give one week off to those students having classes at university...

paper ni agak menyusahkan jugak, sbb this cacing thing kite tak nampak depan mata, pastu plak nama diorang sangatlah pelik2... jenuh gak nak ngapal tau.. hehe, takpe yang, u have ur carier now, but still u can think of some other job that will give u luxuries maybe..


mummysyafie---<@ betoi tu kak.... infact cacing pita ni boleh memanjang lagi sampai 30 kaki and lebih2... die dok kat usus kite, maknenye die berpintal2 kat ctu la... hikhik.. geli kan... shieda pon geli jugak...

tiffany said...

hani---<@ nama die tropical diseases sbb mostly jumpe kat tropical and subtropical climate aje... hhe... macam buah2han tropika jugakla, mane durian rambutan tu nak tumbuh kat moscow ni... hehe.. i tak geli tgk cacing kecik2, walaupon panjang, tapi i benci ngna bau hanyir die... huhu..


pearlej---<@ nnt ida boley anta satu kotak cacing untuk akak... kuikuikui... jgn mara ye yang... sape kate pasni dah tak sibuk, masuk keje nnt ida bercinta ngan sepital la... huhu... bf pon terpaksa tolak tepi nnt tau... waaaaaa... sedeynye...

tiffany said...

ita.itu---<@ saya jual kat akak nak tak... sekilo cukup ke??? hehe, tikus putih comeyl tu lagi ok kot kak... cantik n cute aje...


ziana---<@ thnx dear...


aleeya---<@ bukannye perintah berkurung yaya, just untuk berjaga2 aje... tapi selalunye tu kitorang keluar aje... macam tahun2 lepas shieda tak dapat cuti pon, tapi alhamdulillah ok... so far, takde lagi dgr budak2 botak tu attack dak2 mesia, tapi selagi boleh tu kite cuba elakkan berjumpa ngna diorang la... diorang ni slalunye keluar sepanjang minggu semasa bday tu, tapi tatau nak cakap jugak... rak sape yg tau..

pu3nemo said...

addoooiii cacing?rs nk termuntah la ni..

tkcr..
gud luck 4 ur xm ya..
muahhhxxx

Mrs. Sheikh said...

..pak mat jual topi pi pi
topi nya koyak yak yak
pak mat jual tempoyak..yak yak
tempoyak nyer basi si si..
pak mat jual besi..

tu je yg i ingat,.
anyway gd luck dear!

tiffany said...

pu3nemo---<@ jgn lupe amik baldi tadah tau yang... hikhik...
nway, thanx for the wish.... i'll do my best...


mrs.sheikh---<@ my version camni,

tempoyak nya basi si si
pakmat jual nasi si si
nasi nya enak nak nak
pakmat jual anak nak nak
anak nya hilang lang lang
pakmat jual gelang lang lang
gelang nya putus tus tus
pakmat terus mampus... uiks, kasar sikit la my version ni... hkhik

ok husna, pray for me k... i'll do the best.. insayaAllah, ameen

eiza said...

pak mat jual roti ti ti
roti nye enak nak nak..
hehe...melalut lak..

anyway, gudluck for ur "cacing" exam..hehe

nads said...

wah...
gitu yer...
bunyi cam sangat seram dan menyeramkan....

neway shieda...
gud luck 4 ur paper yaa....

tiffany said...

eiza---<@ hehe, tingat zaman budak2 ka nyanyi lagu ni... thanx for the wish!!!


nads---<@ hehe, tak lah seram mana pon nad, takde mene nak risau pon.... kitowang ni ngade2 malas nak g sepiatal aje yg sebenarnye.... hekhek.. ok, thnx for the wish ya...