Followers

Monday, August 18, 2008

Part Time Job

this is what i've been doing for the whole day yesterday...
and for the next few days till the school holidays end...
teaching my niece Maths for UPSR... let's just call her Nani...

(isn't she pretty??? she got the Terengganu side features from her dad...)


she's having so much problem in Maths...
and i, once was known as the professor in Maths World ( haha, matiklah ayat puji diri sendiri ), take all the responsibility to help and i'm doing my best for her... ( kire2 jadi cikgu tuition jugak la ni.. )

therefore i'm not gonna be too free to blog then...

besides her, i'm taking care of my nephew also... Muhammad Na'imul Ifwat aka Amat/Mamat...



see2... a boy turn into a girl... this is what happen when the ibu and ayah not around...
si kakak nani lah ni... after 2 hours concentrating on Numbers and figures, die wat keje gile lak...

tengok tu budak2 zaman sekarang, asyik2 berkepit ngan hp ajek..

tomorrow another 2 will come and join to stay at their grandma's house...
which means i'll be looking after 4 kiddos then...

since i can get along very well wt any kids, i've no problem taking care of them... the only tiring part is serving them food... u all know lah kan, sum kids doesn't eat veges, sum hate fish, some only eat chicken, while some want fried eggs for every meal... jadi layan2kanlah ajelah...hehehe...

ME??? i didn't eat rice when i was a kid... lalalala... saya nie pencinta roti yang hakiki...

11 love:

sweethOneY said...

wah3..
dr shieda dh jd cikgu shieda lak ek ;p

angah, owg matik2 la igt tu mmg pompuan..sekali lelaki yang dijarikan pompuan.. ish3 ;p

pearlEJ said...

a'ahhh laaa, lawa laa nani nihhh.... besar nanti mesti jadi rebutan nihh...

Suki Cida said...

shieda tak per training nanti senang jaga anak sendiri... hehehe

Mrs.Zack said...

Wah shida dah jadi cikgu pulak, tak pe shida dari duduk lepak baik ajar anak2kan.:)

Awak mmg rajinlah shida bagai kerja rumah awak buat untung han.

Mrs.Sheikh said...

ida kannn doktor yg lemah gemalaii..harusla suka kanak2.. :P

p/s: award nanti amik ok..busy btl..

hani said...

mengajar baik2 taw..hehehee...dulu kat sekolah sy suka subjek matematik nih...ari2 sure nk wat kira2 jer..heheheheeh...best2..

Princess Redbloodsnow said...

ceaaaaaa...cikgu math lerrr
cikgu²..TUHLUNG ajarin z math gaks
me tersgt ler lembap giler in maths..issskkk!!!


cun ler idung nani tuh
muncung kan idung die..ekekeke :P

hahahaha..ape kes ngan ifwat tuh
nak jadik pondan yek..wakakakaka..wakakaka
lawak ko ifwat..tergelak kak zie nengok okeh :D

tiffany said...

sweethOneY---<@ best gak dapat banyak title kat depan nama kan... hehe... jadik cikgu pon ok gak...

and lau nak tau muka si mamat ni mmg cam pompuan sikit2, cam kakak nani die...

pearlEJ---<@ rasanya takyah tunggu besar kot kak... ni pon dah ade bf nampaknye, tapi tak bani cakap sbb itu ibu dan ayah die cikgu juga... haha...


Suki Cida---<@ shieda dah training dari umo 7 tahun dulu tau suki... hekhek, time tu dah ade sorang anak sedara dah...


Mrs.Zack---<@ aah kak... daripada saya dok bosan2 tak wat pe kan, baiklah tengok2kan budak2 ni... hehe... tang keje umah tu, mak dah train saya dari budak2 lagi, masa kecik2 rasa dipaksa tapi ble dah besar2 ni bersyukur plak... hehe...


Mrs.Sheikh---<@ takdelah gemalai nye mana pon yang... kadang2 brutal gak, tengok pada keadaan... hehe...


hani---<@ tol kan hani, shieda lebih sanggup nengok nombor berjam2 dari kne wat karangan panjang berjela... hahaha..


Princess Redbloodsnow---<@ hahaha... takyah la lalink.. lalink kan dah berjaya gak jadi accountant sekarang, so not bad la kan... hekhek...

idung die memang mancung abis, sebijik cam org2 ganu... tapi cume die aje yg dapat daripada ayah die, lagi 5 orang adik2 kat bawah idung biasa n idung pesek jawa plak... hekhek...

lau nak taw diorang nie suke tgk auntie diorang bermake up bergaya bagai... tu yang dok tiru2 ni...

Ceera said...

yeke???

adoi... nasi sangat sedap ok.. =P rugi rugi...

wahhhhhh.. jadik cikgu la plak.. =P sekali tengah free ni kan, leh la ngajar budak2..

mummysyafie said...

shida, akak pun lemah tau dalam maths ni. mmg tak leh score nyer.

jadi babysitter erkk..ok lah tu kan..membiasa² diri ngan budak² kan..hihihih :)

tiffany said...

ceera---<@ hehe.. memang nasi tu sedap ceera, tapi tekak ida ni sukakan sumthing yg konon2nya nampak lebih simple n ringan dari nasi... senang citer malas nak kunyah nasi sebenarnya... ngeheheheh...

mummysyafie---<@ kalau shieda yg jadi cikgu Maths akak dulu2 sure boleh score giler2... hehehe... ayat perasan nie..... biasa2kan diri ngna bebudak ek kak, cam nak menimang baby sendiri aje dah bunyi nye... hikhik... lambat lagi la kak...