Followers

Monday, August 11, 2008

The so called Red Day

Tuesday... August 5th 2008... The RED DAY

She’s a Diva… and she needs no introduction,…

U might call her RedDiva, RedMummy, Lady in Red, Kak Red, Mak Merah and so on and so on…. because everybody knows she is a Pencinta Merah a.k.a The Red Lover….


We paid her a visit at Vista Amani… Sirman berbaju merah and Gegirl tersenyum riang nengok kitorang… and then came Kak Red jemput kitorang masuk… Abang kemalu-maluan nak jumpa kitorang...

I really admire the way Kak Red hias and kemas rumah….
Hehe… dari luar dah terpancar bayang2 merah umah kak red nie...

then masuk2 je umah terus nampak shoe rack yang tinggi and besar, fully occupied with sandals, shoes, pumps and yang sewaktu dengannya…. I wish that rack is mine, with all the shoes ya kak Red,,…

then melangkah masuk lagi ade lilin tecik2 yang dinyalakan... ( berbunga2 hati kami berdua sebab Han and shieda memang candle lovers )... and kat dinding bercat merah cantik tu juga banyak gambar2 yang diframekan, ( kitorang pon suke gantung2 gambar kat dinding )... damai and tenang aje dok kat umah kak red ni tau...


mamam nasi goreng



coffee with OREO and CREAM O after dinner...


psst... lau u all nak baca lebih lanjut meh click here okeh!!! and all the pictures above i curik from kak Red la... hehe.. maklumlah we all dok relax2, kak Red la the one who's taking all the pictures...

actually ade insiden tak best sikit memula, masa masuk2 tu kitorang ter pass hadiah kat kak red dulu and sirman baru bagi pada gegirl and abang... so gegirl and abang sudah merajuk dengan kami... uwaaa, rasa berdosa sangat2... abis muncung sebatu gegirl diobuatnye and abang lak takmo kuar bilik dah... alahai, kami berdua nie mmg cari pasal sungguh... sibbaik Kak Red nie bijak pujuk dedua anak die... and tak berapa minit lepas tu shieda and Gegirl dah jadi kawan baik dah... hehe, cayang gegirl... i lurve babies and kids tawww... and they lurve me too... hehe... :)

gegirl yang sangat manja

ini die gambar wajib!!! Han, kak Red, shieda wt gegirl yg bertopeng..

bual punya bual, tengok prezzies sume.... ( we gave them some souvenirs from moscow... han got a red timberland shirt, while me got HOT RED STUFF from La Senza.. pe die tu you all mesti tau kan) and kami dijamu ngan Nasi Goreng yang sangat sedap... lepas tu sambung borak bagai lagi sambil minum2 kopi and me busy melayan gegirl...


unfortunately we cannot stay long since later that nite we need to reach my sis's house at Subang before midnight.... thanks kak red for a great and super marvellous layanan... nnt kitowang turun KL lagi, kami akan susahkan akak lagi ekk..

rupenye2 malam tu jugak Han, Kiki and Ceera dah pakat nak berjumpa... tak kiralah kat tepi jalan ke ape, sekejap pon ok... so we waited for them sebaik saje turun dari umah kak red... they were having dinner at hajris while waiting for us, and to our surprise they both wearing Red shirt just like twins....

what a RED DAY.... hehe...

we only had few minutes to chit chat since we'r in rush... yet being bloggers never stop us from camwhoring... so lil time, but lotsa photos being taken...


ceera, shieda and kiki

sape lagi cute ehh??? hekhek,,,

very the modelly ceera ni okeh..

3 dara pingitan

these two ladies seriously memang pretty lah... ala2 F1 nye models pon ade gak... i bet if they send their personal photos to any model agency, they will be hired straight away... dedua mmg kuat berceloteh... the funniest part was Kiki trying to impress Han with her loghat kelate... no comment on that..




the real Red Princess wasn't here... zie, alangkah bestnye klau zie ade taww lalink... huhu...

11 love:

ita.itu said...

ye la.betul ckp ko..ala2 f1 nye model ek..hehe...ko pun come la dik..hehe

tiffany said...

hehe... saya ni muka kampung je kak.. anak jawa yang terkebetulan tercomel sikit...

MiSZuE said...

awk sgt comey ida..sweet bangat hehe:P

Princess Redbloodsnow said...

uuuwaaaa..nape x tggalkan space utk zie nyelit ala² dlm pic tuh..hehehe
tuh aaa lalink...klo z ade lg besh kan
sure z bertepok bertampa ngan ida..kehkehkeh
so jeles aaa ida...sobsobsob
t g cnie yek jumpe z...klo nk tggu z tron sane..alamat musang berjanggut ler jwpnyer...sobsobsob


jnji taw jumpe z bile ida ade free time...klo x..mmg z majuk juta² taun ngan ida...sungguh taw!!!

**blueeekksss..** hehe

p/s:
-->>ida sgt cute n manis okeh in dat dress n tudung..so fitted u okeh...ai likeee!!! nak baju tuh voley??? hahahaha..larikssssssssssss :P

sweethOneY said...

nak jmp ida jugak ;p
ida, u sangat comey la..maniss je
cane ida ikat tudung camtu haa?

Mrs.Sheikh said...

so sweet!!!!
jelesss laaaaa
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

tiffany said...

miszue---<@ hehe.... tq dear...


princess redbloodsnow---<@ ala yang... cane nak tgglkan space, bile ida menjauh ckt dari dorang, mula lah masing2 bising... huhu... tapi zie tetap di hati ida tawww... han comes 2nd after u my dear...hoohohoho... nnt ida jadik org kaya ckt, ade cuti sikit ida fly g sane jumpe zie ok... takmo majok2 ek lalink... mmmuakkkkksss... hug2...


sweethoney---<@ nak jumpe izza jugak... hikhik... tapi tak nyempat jugak lagi... bile izza tanye cane ikat tudung camtu buat ida rasa berdosa lak sbb janji nak ajar tapi tak baut2 jugak... huhuhuh...


mrs.sheikh---<@ ileks dear... nnt ade rezki kite pasti bertemu juga...

pearlEJ said...

alahaiii.. dah sempat jumpa semua2 dah kan yang.... kite gak yg tak berkesempatan lagi..

tiffany said...

pearlej---<@ nnt kitowang jumpe akak bile poket dah penuh... baru syok nak bergumbira sakan... hehe..

Ceera said...

haippp.. sapa kata muka jawa, tak sesuai ok.. orang jawa pun lawa2, ensem2 tau...

ciput pun anak jawa, hahahaha...

kita suka tengok muka shida.. sangat licin berseri, apakah petuanye??? =P

tiffany said...

ceera---<@ hekhek... malu la i u puji camtu... ooo, tak sangka ciput pon jawa jugak rupe2nye.... hahaha.. welcome to the Jawa club ye ceera...

nak tau rahsia licin berseri ekkk??? gunakanlah SAFI... itu aje... hehe...

psst... me suke sgt tgk ceera tau.. tantek banget sih kamu ni kan,.. :)