Followers

Friday, August 22, 2008

TUgasan dari Kak Long

Si Cantik Manis Kak Long dah tinggalkan tugasan buat adik2nya sempena hujung minggu...


tak lain tak bukan menjawab TAG semestinya... hehe...

abislah, baru teringat ade hutang satu tag pada Kak Ej mase still kat Moscow aritu... ekceli kan kak, ida dah siap amik pics bagai sampai han pon pelik tgk gamba2 tu, tapi die paham sangat dah, gambar2 toiletteries make-up sume tu takkan diambik kalau bukan kerana blog... hehe... sayangnya, sebab busy sangat2, ida tak sempat nak postkan TAG tu... camne ek kak??



this is called 5 TAG... sebabnye hanya angka 5 sahaja yg disebut2... ok let's see...



♥♥ what were you doing 5 years ago?
---<@ urmmm, let me flash back seminit dua ok.... 5 years back means year 2003...
1) I was in my first year at Med.Skool... already in Moscow la maknanya....
2) I was living in an extreme cold country... my first winter over there last for 7 months... and the lowest temperature recorded that time was - 34degrees ( ataupon - 44 , shieda pon terlupa la plak ) ... ( di bawah takat beku ni k)
3) I was walking around the Moscow Zoo with frens in the damn freaking cold - 24 degrees.. sound crazy and stupid rite..
4) I carried my backpack each time i went to the shopping mall, because lepas window shopping had to buy the foods and groceries at the supermarket next to it....
5) mabuk kepayang ditinggalkan kekasih yang balik ke malaysia waktu summer break, while me spending the whole 2 months break in moscow



♥♥ what were the 5 things on your to do list today
1) Buat 2 jenis nasi goreng untuk bekfes... nasi goreng kampung untuk mak, and nasi goreng sausage untuk Nani and Mamat..
2) Tanda kertas UPSR MAtematik 2004 yang Nani dah jawab malam tadi...
3) Gorengkan ikan untuk lauk kucing2 adik
4) Nak khatamkan bace u all nye blog yang termiss beberapa hari...
5) Masak Mee Hoon Soto untuk lunch mak


♥♥ what are 5 snacks that you enjoy?
---<@ hardly enjoy snacks... tak baik untuk kesihatan taww.. but still layan mamam mende2 ni 1) Segala mcm kopok orang kampung
2) Tong Garden punye Honeyed Cashewnuts and Hazelnuts
3) Chocolate Cadbury Black Forest...
4) OREO Doubled cream... ngahaha, amik nie, punya lah manis...
5) icecream...


♥♥ what are 5 things that you do if you were a billionaire?
(jangan ditanya soklan ni pada seorang shopaholic)
1) Beli kete mewah 4-5 bijik...
2) Nak buat rumah macam istana kaca, dekorasi moden and elegance, siap jacuzzi dalam umah and swimming pool sekali...
3) Nak borong semua designer and branded clothing..
4) Nak baiki rumah mak sekarang kat kampung
5) Nak jalan satu dunia kat resort2 and hotel2 yg best, n mamam kat restaurant yg mewah2...


♥♥ what are 5 jobs you've had?
1) surirumah tangga setiap kali cuti sekolah sejak zaman budak kecik lagi
2) Fascilitator Maths, Add Maths, Bio, Chem, Physics and History sewaktu fifth former kat SAKTI ( dapat gaji dari cikgu taww)
3) Cikgu tak bertauliah pada anak2 sedara
4) Translator...
5) Catherer... amik order makanan seperti Satay, Karipap, Nasik2 and sebagainya..


♥♥ who are 5 person you want to tag?
hikhik, skip la part nie, slalu aje malas nak tag2 orang...


ok kak long, siap dah...

9 love:

zeti said...

shida ni terer la.. jd ckgu bole, caterer pun bole, translator lg.. pergh.. x lama lg dktor plak ;) bole dpt anugerah wanita cemerlang camni :) ehehe..

Mrs.Sheikh said...

walllaaa...
adikku cantik manisss niii seme dia leh buat..multipurpose kerrr??
ke multimediaaa?? hahahaha :D

pearlEJ said...

alaaa x per yang, kalau rajin buat laa, kalau tak rajin tak payah... hihihihi... :D

sweethOneY said...

kakngah, kte teringin nk mkn kak ngah masak la.. :D

tiffany said...

zeti---<@ jap lagi shieda akan jadi tukang jahit and pembuat biskut raya yg berjaya pulak... hehe... shieda akan try ape yg termampu zeti...


mrs.sheikh---<@ multiracial kot... hekhek...


pearlej---<@ ok kak, nnt saya lapang2 saya buatkan tag akak yg tertinggal tu ekk...


sweethoney---<@ itulah, kalau acu tingin, sekang jugak kak ngah masakkan...

Nem0 o0h Nem0 said...

alaaaa fara pun teringin nk mkn jugak....

tiffany said...

nem0 o0h nem0---<@ ok2... mehla ajak sume adik badik kite mamam sama2... lallalla

Princess Redbloodsnow said...

hehehe...rajin ssgt angah neh watkan tagged along yek
neh yg watkan kak long makin cyg neh..ekekekeke

a'ah ar angah..kak long pown teringin nk makan masakkan angah
gerenti sodapppp..hahahaha

tiffany said...

princess redbloodsnow---<@ yea2!!! kak long cayang angah... padan muke kat alang, adik ngan acu... sape soh malas2 kan.. hekhek... ooops, tapi adik dah jawab jugak la kak long... hehe...

angah pon tataw camne nak masakkan untuk sume sekali... kalau la kite dok dekat2 bole gak angah masakkan tetiap ari... hekhek...