Followers

Thursday, October 16, 2008

Dealing with men's PMS...

hiks... this is just a respond to Hans new n3 on Men's PMS... ( no idea what to write la dear, huhu )

it may sound silly and crazy, but i have to agree with him... dealing with short tempered man is the most common issue being discussed among girls/women/ladies... hence allowing them to get another wife maybe can help... at least u got a fren to handle his panas baran... haha, bole ke??? jangan marah saya pleez, saya tak menyokong poligami tapi this thing memang dah termaktub... huwaaaaaa, saya pon tak suka dan tak rela dimadu...

the key to men's heart is from his stomach



so should u aware of his fire rage, quickly serve him good and his favourite food to avoid them from coming and meletus...



and if he's angry with u, dont' try to plead and pujuk2 him, just say 'i'm sooo sorry darling" and leave him alone until cool down because man can easily forget and forgive ( while on the other hand, women are easy to forgive but very2 hard to forget things)... and when's he's already ok, go back to him, give ur sweetest loveliest big smile with a big plate of his favourite food macam yang Dr.Love Han told u in his blog...

Fettucine Alfredo (Chicken)---<@ Han's most favourite


apepon actually shieda terpanggil untuk respond because secara kebetulan i just had a good conversation wt my mom last nite about "laki panas baran"... ( sbb tgk iklan cerita Kehangatan Lantana yang fasha berlakon tu la)... kalau tak silap, she gave her hubby Nasi Kangkang (NK) in that drama ... NK nie yang shieda dengar dibuat untuk 2 conditions selalunya, first to tundukkan the husband so that a wife can berpoya2 kat luar main kayu tiga, and the second one bile isteri dah tak tahan sangat suami terlalu garang dan panas baran sehinggga kayu rotan naik ke badan si isteri... but whatever the condition is, u all should never ever terfikir or terlintas untuk buat NK tauu... Berdosa dan dilaknat dunia akhirat bcz mende tu sangat2 keji kotor dan hina...

so what my mom said was,

"bukan payah nak sejukkan hati laki panas baran nie, amalkan baca surah Alam nasyrah terutamanya sewaktu basuh beras, memasak, dan sewaktu buatkan air minuman yang hendak dihidang buat santapan suami... dan tak payah nak berhembus bagai, just baca dalam hati sambil2 berdoa dan niatkan agar suami berkurang panas barannya"

dan setiap kali lepas solat jangan lupa berdoa minta bantuan dariNya agar baik kita mahupon pasangan dijauhkan dari sifat panas baran yang memakan diri nie...






sweet loving newly married couple




owh ya, i fell in love with what Pamela Anderson said about men...

The sexiest thing about men is how they are with kids... If they are great with kids they are real men ... selfless, powerful, comforting ... Too bad so many men *$%#....
PAMELA ANDERSON



(click to get the last word.... hehe, i'm not gonna write the *$%# in my noble blog nie )

10 love:

moralle said...

really true what yr mum says, ayat Alam Nasyrah, ayat yg penuh makner :)

Suki Cida said...

alamak... kena belaja masak ni... anyway shieda, baru masuk blog hanna, bagi tahu sejak baca blog dia, cida belajar banyak pasal attitute lelaki... well it gud kalau dia tulis and u pun give ur point of view... heheh kadang2 tak leh time gak apa yang hanna tulis tu... kihkih... but ada betulnya kot sbb dia lelaki... i have problem dealing dengan guys la shieda... kind of nak tegak benang yang basah... i know my fault but tak nak mengaku kalah... heheh dah tua baru nak belajar...last gigi jari kaki sendiri... kuikuikui

Mrs.Zack said...

Shida

Betullah dik nak pikat lelaki tambat dulu perut dia dgn makan yang best sure tak g mana2. pastu bila diaorang mengamuk biarkan buat bodoh je hehehe..suka ati koranglah nak buat apa, janji aku bahagia......tu ayat tak kuasa nak layan :)

B33 said...

rasanya semua lelaki camtu kan...kene goda perutnye dulu..goda? hehe..

XEEA said...

thanx god.

ditakdirkan berjumpa dgn org yg tidak laa jatuh dlm kategori hot tempered.

but one thing is sure, lelaki mudah marah bila perut nye sedang lapar.

esp. bila balik rumah lepas keja, takde menda nak dimakan, sedangkan perut dia sedang menggelegak kelaparan.

*the most horror part*

hehehe

mummysyafie said...

sib baik tak jumpa ngan orang panas baran kan..selamat sikit hidup

sweethOneY said...

alaa
angah untung la pandai masak :P
ni tgh gigih nk blaja masak gak ni..
npk sedapppp nye sme yg angah masak tu

Gorgeous Ol' Eve Loves Vanilla. You? said...

Oooohhh.. then you are 100% wife, Shida! Your cooking paling best! :)

norulaina said...

betul..betul...betul.. hihi

Redbloodsnow said...

Yuuppp!!! Zie agree ssgt when kak ngah said key to men's heart is from their stomach...hehehehe

agreedddddd!!!! :P