Followers

Monday, October 13, 2008

Hitam Itu Menawan

warna tema tahun nie my sis yang pilih, semua kne pakai kaler hitam maaa....
huhu, sungguh tak seronok kene pakai kaler gelap but layan je lah kan... baju free sape taknak...
and tukang jahit semua2 baju nie adalah me myself.... hehe... so mana2 baju hitam berbunga2 yg u all nampak kat picture ni shieda lah tukang jahitnye... hikhik... ade 3 lai lagi baju yang shieda jahit but not kaler hitam so takde dalam gamba... nnt bile tuan die pakai and ambik gambar baru dapat ditayang...

abg fami ( hubby kak in) wt the son Iman


makcik pakcik bersama anak2 buah
(from me clockwise ya... shieda, amin/rasyid-15, faiz-17, Cik alal/my bro-26,
inani-12, alimah-8
, mamat-6, aliff-10, cacap/asyraff-8, aqilah-10)



along, the hubby abg izan and 2/4 anak laki diorang... aliff and cacap
(abg faiz and amin dok main buai masa nie)
untuk my niece yang bertiga tu, kak in ade sediakan jubah tabi bile pakai terover size la plak untuk si nani... so nani takde baju kaler hitam, shiatun pon tade gak nak pinjamkan... nak tak nak kak in offerkan nani pakai baju kebaya die... sibbaik lah badan nani yang baru jejak usia 12 tahun nie lebey kurang kitorang je jugak, so takdehal nak pinjam baju2 makcik die ni sume...



disebabkan kak in yang sampai lambat lepas zuhur, maka sesi bergambar agak terganggu... sebelah pagi tu we all ade ambik and setting cukup lawa but kekurangna satu family... so petang tu we all g jalan2 kat tanjung untuk sesi bukak hamper sambil bergambar family... sayangnya kat my camera nie cume ade gamba without me aje... and gamba cantik pagi raya tu pon shieda tade sbbnye ade kat camera my bro...


the big bro, Abg Ala/Cik alal

kalau nak knal nilah die my big bro... gamba blur sebab die mmg takmo dok diam... garang banget die ni tawww.... maklumlah he's d only guy dalam dik badik kitorang... sesapa nak get serious wt us ( terutamanya me and my younger sis tu lah), kene dapat pengesahan dulu dari die... hehehehe


family picture without me... me the photographer la plak... huhuhu...

(wt the arrows tu baju2 yang shieda jahit)



anak dara pingitan nie... saham tinggi maaa kat kampung..

(shieda wt the youngest yet the biggest sister-elin)...



actually everyone supposed to wear black, but for guys la kan, untuk beraya pakai kaler hitam macam sedey aje kan... so kelonggaran dibagi pada yg lelaki saja...






actually ada banyak gambar missing sebab tak sempat nak mintak kat camera diorang aritu... so gambar kaka n the family, kak in and few more shieda letak kendian2 ok...




9 love:

nieja said...

wah..
terornye sis jahit baju..
lau bg nieja ntah ape jd
kat baju tu haha

nn said...

hikhikhik...
xmau amik upah jahit baju ke?

tiffany said...

nieja---<@ ala nieja, akak baru2 belajar je nie... yang penting boleh dipakai... hehe..


nn---<@ hehe.. selepas menjahit baju sendiri rasanya takmo kotttt... tapi kalau ade mesin jahit tepi sendiri ok gak... takyah nak anta2 kat org untuk jahit tepi tu dulu..

Aleeya said...

pandainye menjahit...

shieda, kaler itam mmg menawan, yaya mmg suka kaler itam..esp tudung itam he he

tiffany said...

aleeya---<@ dulu2 shieda sgt takut kaler hitam sbb each time pakai sume org akan stare macam shieda tgh berkabung... buttoday shieda sgt2 suke black.

lily lotus said...

pandainya jahit baju..package yg sgt bagus ni ;)

pearlEJ said...

bestnya ramai2 mcm tu kannn.... akak ni kalau berkumpul 1 family tak leh ler nak dapat seramai mcm tu.. huhuuu... maklumlaa, 3 beradik ajaa...

tiffany said...

lily lotus---<@ takpe package ni tak mahal.... hehe... cume limited edition la...


pearlej---<@ kitowang nie bile dah ramai2 nak kumpul setempat amik gamab jadik payah pulak kak... huhuhu... tapi mmg meriah sakan...

Redbloodsnow said...

a'ah yunk! hitam ittew menawan
kak long sukeeee itam
bju raye taun neh kaler itam gak satu..hukhukhuk

:P