Followers

Sunday, October 26, 2008

A GOODBYE and THE LITTLE DUBAI COLLECTION






I’ve been busy lately packing my stuffs, sorting my shawls and tudung, choosing the baju kurung and ironing some of them…. Since my room is not of big size, and I don’t really have the space to do all the packing things, rite now everything turns into what we called Tsunami… luckily I don’t sleep on my bed, instead teman my mom sleeping in front of the TV..


There are still lotsa things I have been meaning to write here… lots of promises yang belum tertunai…

But the time has come and I’ve no other choice than to get my ass out of the comfort zone…. This is a real beginning of my new life…. Yuppp… mmmm…


Oklah dear, before I’m saying good bye i’m presenting here some of the collection from LITTLE DUBAI COLLECTION…. There are plenty more beautiful design and u are all most welcome to the shop which is located at ROSHNI BAZAAR, Jalan TAR… in case of any problem finding the way, u can just call 016-9971189 and talk to Noor Ain… Raya Haji is coming and if it is not for you, than maybe for ur mom or ur in laws kan bole… for gents pon available here, but macam selalu tak banyak pilihan...


Owh ye, Mrs.Sheikh @ Husna (http://kamelyaemine.blogspot.com/) and her mom already paid a visit to this LITTLE DUBAI COLLECTION and they bought about 4 jubah kalau shieda tak silap… so bolela u all tanye pendapat Cik Husna kite nie…






JUBAH COLLECTIONS FROM DUBAI

( come wt the shawl for ladies)









































NON-DUBAI JUBAH

















US









Me (shieda), Kak Nik ( editor MUSLIMAH ), My Sis Noor Ain @ Kak Ain ( the owner of Little Dubai Collection), Ayun ( adik ipar Kak Ain) , and Elin ( my super sweet lovely youngest sister )


supposedly there were about 10 more abaya@jubah, but we were very2 unlucky as it was raining that day... and only 9 jubah for ladies and 5 for men yang sempat dipakai... well, maybe next time kan... sape tahu..

18 love:

Suki Cida said...

Shida... tempat yang menarik..

Erm rasa cida kena gi la... heheh boleh sambar satu tuk mak cida... lama tak belikan dia jubah...dok beli kain je pastu dia hantar kedai...

Modern jugak jubah tu... i pun leh pakai... tuk hadiri majliskan... tapi kalau i pakai terkejut la pulak mak cik2 yer tak? heheh

Mrs.Sheikh said...

haa..ida..
ye muslimah disember kot..
kan dah bilang cun cantik menawann..
tp kalo sy yg pakai kene potong skit...
tp mmg material lembut giler.. :)
harus jejak lagik nanti..

Unrestmind said...

hye salam...wah!!!mcm model la...ni leh msuk rancangan nona ni..hehe...bagus la u promote kt another bloggers in order to ttp aurat...hehe...

tiffany said...

Suki cida---<@ nice background kan... hehe

u shud go taw cida, i'm sure mesti akan sambar selai jugak untuk u buat saja2.... sesekali bergya dgn jubah mmg vogue dan nampak agak sopan ayu gitu.. hehe


mrs.sheikh---<@ betul tu husna... MUSLIMAH keluaran disember nnt... harap2 gamba yang keluar cun2 la nnt... hekhek..

shieda pakai pon panjang labuh jugak, but kalau pakai heels quite ok la.... nak potong sikit kaki bawah jubah tu pon not a problem... hehe...

tiffany said...

unrestmind---<@ berangan nak jadi model mmg ade tapi tak cukup ketinggian... so setakat model untuk majalah ok la... hehe... betul tu, i hope akan ramai bloggers yang berminat nak try jubah nie,menutup aurat, sopan, ayu tapi tetap VOGUE...

norulaina said...

x saba nk beli muslimah bln 12 nie.. majalah feveret k.na tau :) and plg penting x saba nk tgk gamba2 cantik manis nie hehe

sweethOneY said...

waaaa angahhh!!
glemerrrr angah wat photoshoot utk majalah muslimah taw.. :D

mmg cantik la jubah2 tu..modern..xla mcm makcik2 pon kte pakai kann..

acu slalu je dtg sni, tp kdg2 x sempat tinggal jejak ):

angah dh nk kerja ye skrg..
i wish u gudluck ye (:

x sabar nk taw angah dpt hospital mana..

sweethOneY said...

angah..g satu kan
1st jubah angah pakai tu..very the glamor taw..dengan rambu ramba kt pinggang tu :D

ala2 leh buat tarian gelek..kekeke..sure sexy ;p

pwincess AJA said...

waah.cantik2 la jubah.
umi aja pakai jubah.
nt nak ajak umi P tgk.
ley tambah koleksi jubah tuk diri sendiri gak.
hiksss.=))

tiffany said...

norulaina---<@ hehe... beli taw kak na jgn tak beli... shieda pon tak saba nak tgk pe jadik ngan gamba2 photoshoot kitorang aritu... hehe...


sweethoney---<@ tol tu acu, bile pakai jubah2 diorang nie langsung tak terasa makcik2 sbb very the cantik and elegant... hehe..and mende kat pinggang tu mmg angah ngade2 nak pakai jugak nak tunjukkan kat sume yang pakai jubah pon still bole bergaya...


pwincess aja---<@ owh itu sudah bagus aja... jgn lupe bawak umi sekali pergi kedai tu nnt ye...

Redbloodsnow said...

whoaaaa!!! kak ngah dh jadik model btudung ker neh lalinkkkk..whoaaa!!!! solute kak ngah ler...hehehe..x nak rekemenkan kak long ker lalink..hikhkhik **sambil angkat² kening :P** hehehe

yunkkk...angah sorg jek nampak perhhhh!!! dlm pic tuh..iissskkk...sooo sweeetttt!!!

Nem0 o0h Nem0 said...

rugi kn angah time tu x dapat jumpa,
teringin sgt tp adeq bz la sesgt,
nk tipon angah blk time tu tetiba kedit kong..
uwaaaaaaaaaa


p/s : angah nmpk cntik sgt pakai cmtu..

//J.i.J.i.E// said...

kak..akak jual jubahh?? canteekk kot! mesti mahal kan kan

*SiRibenMerah said...

wahhh.. tetiba cam berminat nk pakai jubah pulak.. hikss =P

*chantekkkkkk~

en_me said...

hi adek sidha yg manes itteww.. chantekkks

en_me said...

hi adek sidha yg manes itteww.. chantekkks

farihah said...

salam shieda.. is it ryte? cool at last after spending hours and hours to search for little dubai punye blog at last found urs!aha i believe we've met once bila kak ain pegi dubai and u r the one yg jaga kedai that time.. i tell you.. i'm ur sis's big fan of what i meant by her collection from dubai.. will be waiting for latest stocks to come in esp the shawls!they are simply gorgeous!!.. kindly ping me at sylputra_phoenix@yahoo.com.. cherio~

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

cantik sangat