Followers

Thursday, October 16, 2008

My Bestfren Wedding



i would like u all to meet my bestfgirlren, XEEA.... let's pronounce it as G-ha ok... she was my dormmate at the boarding school dulu... rasanya out of 5years ade dalam 2 tahun kot kitorang dok sedorm... very2 frenly and after about 6 yrs tak bersua muka, kami masih gila2 seperti dulu..... first thing we did bile i selak langsir bilik pengantin and she saw me adalah menjerit nama masing2 dengan penuh keriangan... GEEEAAA----SHIATUN..................




haha, suka hati kami je kan.... then kami pon melompat berpeluk sakan sambil dok kiss kanan kiss kiri until XEEA menjerit... woit, kang abis make-up aku kang... hehe.. nilah die gelagat bile dah lama sangat tak jumpa... sangat2 happy tawww...




her wedding ceremony was held at tangkak rumah pengantin perempuan . ..so it's a must to go... and for that purpose i already asked a fren to fetch me kat my house...siapa lagi kalau bukan Pakcik Pachilo sowang nie... pakcik ni pon my bestfren jugak, my scouting mate... (King Scout ye tak.).. aritu pon shieda tumpang kete die untuk ke majlis kawin kawan kitorang... hehe, pakciknie sedia berkhidmat untuk negara... time kasih ye pakcik... pakcik nie sangat2 baik and nak saje shieda kenen2kan kat korang but he's already attached to a special girl la, orang terengganu katanya... so melepas la korang... jangan menangis yeee...



so back to my bestfren wedding nie, i reached her house seawal pukul 12.40 tengahhari gtu... sebabnya nak lepak2 lama ngan bride la, rindu sesangat... dok duduk henjut2 suka hati kat her bed, and XEEA dgn bangganya said "itu tempat bersejarah tu, jangan main2" .... nah straight to the point, takde selindung2 lagi dah sbb masing2 dah besar kott... hehehe... rupe2nye couple nie menikah semalamnya... fahamlah saya... :P


for her wedding nie, semua hantaran telah digubah sendiri oleh tuan empunya diri... kabarnya berkurung sebulan dalam bi;lik untuk siapkan hantaran and cat dinding bilik semua... syabas ye yang... thought of curi2 idea hantaran XEEA nie but sayangnya on the wedding day tu, hantaran sebelah perempuan dah takde... pihak laki2 dah ambik awal2 ... huhuhu... sedeynye XEEA... and i knew u pon sedeyla kan sbb takle nak tunjuk hasil kerja tangan pada we all nie...


the groom orang terengganu, ( aik sama negeri dgn steady gf Pakcik Pachilo rupanya)... sekali pandang mmg takde gaya org ganu, maybe kne tunggu keluar patah2 perkataan dari mulut sifoo dulu baru dapat dikesan keterengganuannya mungkin...



photographer of the day adalah our ex-skoolmate juga... kami panggil die Lotong... jgn ditanya knape tapi itulah nama panggilannya... nama betul lotong nie pon shieda tatau... tak ingat sebenarnya... hehe...



yang tak bestnye cuma satu, i forgot to charge my camera la... 5 minutes jek boleh tahan so tak banyak gamba yang diambil... sedey loo... takpelah takde rezeki maybe... oklah, papepon to this newly married semoga berbahagia dan sejahtera selalu dunia dan akhirat...







jap nak iklan sikit ekk... saya sekadar tolong pakcik Pachilo promote his products untuk memajukan his business tu.. bagi sesiapa sahaja terutamanya di sekitar Johor dan Melaka, seandainya kalian berhajat untuk menempah air minuman berkarbonat (bergas la ekk), silalah berhubung dengan Pakcik nie... boleh contact terus melalui blog beliau (sila click kat nama pakcik pachilo)ataupon bole get his no from me... owh ya, air nie brand MUNIRA ye, bukan cheers or f&n dan sebaginya... saya sendiri telah membeli 3 karton air minuman berkarbonat MUNIRA sempena hari raya aritu... ( jadik air bujang sbb malas nak bancuh air bile orang datang, :P) yang best sbb delivery sampai depan rumah... :)


15 love:

Suki Cida said...

wahhh very the red la kawan shieda tu... jarang pengantin sanding pakai merahkan?

norulaina said...

cantik baju kwn shieda tu.. bekenan pulak bile k.na tgk hehehehe

tiffany said...

suki cida---<@ mmg sangat jarang but this colour really stands out...


norulaina---<@ hehe... sanding sekali lagi la kak na ye tak?? bole shieda ngan ane attend kali ni... hikhik...

Unrestmind said...

hye...i rase lom trlambat lg nk wish u slmt hr raya...k la,tk cre k..klu rajin add la blog i kt blog list u k..bye

MiSZuE said...

merah tu mengancam aa kan hehe

tiffany said...

unrestmind---<@ hye there... selamat hari raya to u too... will link u in awhile ok..


miszue---<@ Ynag kurik itu Kendi, Yang Merah Itu Saga... :)

Unrestmind said...

tiffany...be my guess..i dont mind about that..its a knowledge tht we share together..

tiffany said...

unrestmind---<@ owh glad it is... thanks ye bro...

XEEA said...

shiatunnn!!! (melompat-lompat kegirangan lagi)

owhh saye sgt terharu atas entri yg sungguh special ini.
we love u, darl.

tuh la. ralat gak tak dapat tunjuk hasil kerja gubahan kat kawan2. ada masa nanti, kite upload, yer.

ingat, yang merah itu royal gala.

yang jelita itu xeea.

hehe

lily lotus said...

slmt pengantin baru ;)

Wahidah said...

merahnyaa.....tp sweet la....biler turn shida plak eik....huhuhu

mummysyafie said...

cantik nya pengantin in red..

sweethOneY said...

canteknyaaa baju pengantin tu
t acu kawen pon nk kai red ;)

pengantin pon sama cantik sama padann..

Redbloodsnow said...

lawoooo seyyy G-ha tuh
muke die ada ala² muke heliza af arrr

perhhh red themeee!!!
camat pengantin baru wat the newly weds..hehehe

.:y a n a h a s h i m:. said...

yup.. i agree with u.. food is a medicine to men's PMS.. hehehhe

salam kenalan ..

comot