Followers

Tuesday, October 14, 2008

sempoi.....




sakan berdating berduaan seharian, we both finally touched down my house 10 minutes to 6 pm... remember i already cooked for lunch kan before keluar, so nak tak nak i paksa jugak han makan dengan mak before balik... tup2 jam tu jugak hujan turun dengan lebat...



my mom tetiba bersuara..." tak nak ikut hannan balik rumah abang die ke???"




shieda agak terkejut la jugak... " kalau kite ikut nnt mak nak dok ngan sapa?? sapa nak temankan"... berbasa basi la shieda nie kiranya...




" nanti cikdah boleh temankan mak" jawab mak,...




shieda pon diam je kejap, sambil2 berfikir panjang ni sambil nak siapkan dinner before han balik... apepon kne tanya han jugak, " awak ok ke sayang kalau i ikut?"... "jomlah, tapi mak camne??".... ok2, pikir sikit lagi...



selalunya bile my mom sebut2 tu mnaknanya mmg hint2 la... and in this case maybe mak takut tengok hujan lebat kat luar and han pulak gona drive sensorang... tu pasalla kot mak offer me her permission...



oklah sayang, i ikut u balik ok.... and han pon tersenyum saje... sukalah tu kan ade orang teman dok kat sebelah, taklah boring dok sensorang layan lagu...




so, sepantas kilat kami abiskan makanan and bergegas siap...




i din bring stuffs, just a shirt untuk tdo malam and top for tomorrow nye... plus my make-up station sikit2 la... haha, can't live without makeup is it... who cares rite... =)




dalam kol 6.35pm gtu, the Supernova 660 ( sila baca n3 di blog hannan) mula bergerak tinggalkan rumah... sepanjang jalan kejap hujan lebat and deras, satgi teduh aje... but akhirnye kitorang sampai umah Abg.mie and kak tini kol 8 .30 gtu2.... so sowie ye tuan rumah sebab ceq datang tak habaq dulu...



and keesokan harinya adalah hari masak2....so dengan selamba kami menyepahkan dapur IKEA yang someyl itu... dan kak tini dengan senang hatinya snap gamba kami sana sini...




and petang tu shieda pon say good bye to kak tini, imah and ummar.... and of course berat sangat feeling nak lepaskan my han... huhuhu.... love u much darling, mekacih ye datang jengok i kat cni... nanti lain kali datanglah lagi... nak bawak tepak sirih sekali pon saya terima... :)

16 love:

Suki Cida said...

shieda, yang pakai kain pelekat tu dr hanna ke? tapi nak kata kain pelekat nampak appron lak... tapi tak la ikat kat leher? hahah...

wah2 mak sporting tu... esh bila nak ehem2... cida lak yang rimas sbb tahu betapa siksanya berjauhan,kan? heheheh... kawin jangan lupa jemput yeh....

tini said...

cida... dr hannan cr apron merata, tp umah i x de 1 pon.so i offered him kn pelikat yg hubby x pakai as apron sbb dia nk smack down lamb shoulder hr tu.
shida... nnt dtg msk lg ye

hafikri said...

Romatiknya pasangan bahagia.
Biller lagi nak kawin?

tiffany said...

suki cida---<@ jgn terkejut kalau itu dr hannan... sempoi kan kami.. hehe... and since kak tini dah tolong xplain, hope u all paham2 la kain pelekat tu bukan dipakai tapi dijadikan apron... hihihi...

betul tu cida, seksa berjauhan nie, tapi as long as lom kawen tak rase siksa sangat kottt... rindu2an aje...


tini---<@ beres kak... nx tym kite masak2 western abis ok...


hafikri---<@ hye kak ha... biler ekk?? ummmm.... kak ha tolong risik2 kat mak long pak long sebelah rumah tu untuk shieda bole ekk???... :)

pwincess AJA said...

waaah.so sweet masak sesame.
hehehe.;D

sHwEeT ByAtcH said...

wah... loving2 gtu...

besh2..

hani said...

shieda, hannan masak ape aritu?..
suka la dia ek u ikut dia balik..hehehehe....cepat2 la kawennn..:P

btw shieda, hannan sangat sesuai dgn u..hehe..n he's also friendly...ingat nk belanja dia masa jumpa aritu, tp dia ckp dia dtg kejap je...next time, i nk jumpa ngn u lak..hehehe..

tiffany said...

pwincess aja---<@ :)


shweet byatch---<@ geeee, :)


hani---<@ hannan masak lamb steak, hehehe... wa, nak kawen tak semudah itu hani oiii, banyak nak kne pk and banyak la duit nak kne cari dulu... and hannan mmg very2 frenly, sepatah kata my sis kan, mesra alam... campak mana pon idup punya la... hehe..

Redbloodsnow said...

wahahahaha...sporting mak ek ngah :P
bg green light tuhhh..klo zie kan
sure zie yabedabeduuuuu..wakakaka

haaa hans, jgn x ccepat bw tepak sirih
t cik doc kte neh kene sambaq org kang..hehehe

sure munge² ati angah ngan hans dpt jumpe coz ye la....dh long distance dah skrg. harus suh hans ccpat bw tepak sirih lalink

hehehe :P

MiSZuE said...

hihi apron tu cantek aa shida..adoiyai jeles nengoks korng nie..aah han sile bawak tepak sireh hehehe..

norulaina said...

rindu itu indah... :-)

nieja said...

eiii..shuwitt nye!

pearlEJ said...

Doctor kita pakai kain pelikat atas baju mcm tu ker yang?? hihihihihih... adoihhlaaa... nak tergelak pun ader nih haa yang.... :D

ayat yg last tu best ler yang... hehehehehe.... Doctor Hannan, orang dah kasi hint2 tu haaa..... tak reti2 lagik??? wakakakakaka...

mummysyafie said...

mak aii..siap berkain si doc hannan tu..hahahah...

sweethOneY said...

alahai
lomantikanya..hik3

tak tahan ayat last tu..hint besaauuu tu :P

Ceera said...

hehehe.. ayat last tu yang tak tahan.. tak sabar nampak..