Followers

Monday, September 08, 2008

Good Luck Nani!!!


harini periksa UPSR start tau, jadinya seawal kol 6.30 lagi shieda dah call Nani untuk wish her Good Luck...

Nani ni my first anak sedara perempuan...
semua sekali ade 11 orang, boys 8 orang and girls cume 3 orang aje...
kirenye tahun nie tahun paling getir buat kakak2 shieda, sorang SPM, sorang PMR, sorang lagi UPSR...
yang nak amik PMR dan SPM tu anak kepada Along... dua2 boys la...
yang Nani ni anak kepada Kaka, my 2nd sister...

owh ye, haritu kan Kaka minta tolong shieda ajarkan Nani, dan Jumaat lepas pon Nani datang lagi untuk sambung belajar sikit2... lepas tu Kaka tempah chocolate cake 8 bijik untuk bagi kat cikgu2 yang mengajar Nani... so, shieda buat 3 adunan dan dapatlah 9 bijik chocolate cake comel2 dalam bekas bulat yg selalu orang buat masuk microwave tu... shieda buatkan Moist Chocolate Cake, and hiakan dgn sikit buttercream... sayangnye tak menyempat nak ambik gamba sbb petang ahad aritu sangat2 sibuk...

since shieda lom berkerja lagi, and dok kat umah pon takde income masuk langsung, so Kaka paid me RM150.00... RM100 buat upah ajar Nani, and another RM50 untuk tempahan Chocolate Cake... hehe, malu2 la shieda nak amik sbb deal dgn kakak sendiri ye tak... tapi teringat orang tua2 kata, REZEKI jangan ditolak, MUSUH jangan dicari.... Alhamdulillah... jadinye duit tu shieda gunakan untuk wat bayar internet ni la... hehe...


oklah, sekarang ni shieda tgh buat projek jahit baju raya untuk diri sendiri and my adik beradik... harap2nye baju yang dijahit tu nnt sedap dipakai... hehe...

and Untuk Nani yang tak pernah miss baca blog makcik die sorang ni, dan juga blog uncle Han die tu, Cik Atun and Uncle Ane doakan semoga Nani dapat jawab dengan tenang, hati2, cermat, dan semoga nani tak cuai semasa menjawab... kalau nani dapat 5A nnt kitorang belanja... hehe... All The Best nani!!!


psst... kat gambar tu kan nani pakai tudung cantik2 kan... itulah die janji shieda untuk u all... tapi kne simpan dulu untuk versi raya... jadi bagi sesiapa yg berminat nak pakai selendang, tak tau cara nak belit2, boleh beli dulu sbb nnt akan ade sesi memakai tudung bersama shieda dan nani... hehe...

12 love:

moralle said...

gd luck to yr anak sedara Nani :)

Nem0 o0h Nem0 said...

all de best utk nani..

alaa sure kek yg angah tu tu sedapkn dan comel cm tuannyer..hehehe

lily lotus said...

good luck to her too!

Redbloodsnow said...

lawa la nani neh
ade iras² kak ngah cikit kak long tgk neh..sungguh taw..huhu

waaaa..tecik2 dh pandai melaram menggayakan tudung ek die...kalah kak long angah neh taw..hahaha

neway...all the besh to her :)

mummysyafie said...

shieda wat banner baru erkk..lawooo

to nani..gud luck tau..buat elok² nanti leh jadi doctor macam untie shieda gak..hihihihihi

psst...shieda, meh la ajar pakai tudung yang ikat depan tu. kalau pakai selendang akak tak sesuweii larrr

tiffany said...

moralle---<@ thanks kak...

nem0 o0h nem0---<@ hikhik... pandai sungguh adik sorang ni bodek kakak die ek... hehe...


lily lotus---<@ yup, gd luck to her!!!


princess redbloodsnow---<@ ape tak macam makcik die long , dah makcik die yang make-upkan and pakaikan tudung, jadiklah iras2 makcik die nie... muke nani totally berubah ngan solekan ala2 angah taww...


mummysyafie---<@ hehe, first time rase nak letak muke sendirik kat banner header tu... sambil2 nak promote untuk top 100th la tu... kuikuikui... ok kak, nntkan aje ikatan tudung edisi raye tu menjelang syawal nnt...

pearlEJ said...

good luck nani!!

wahhhhh.... jahit baju raya sendiri?? mmg berseni betul laa tangan ida nih kannn... jeles okehh akak nih... masak pandai, menjahit pun pandai... alahaiii... mmg betul2 untung laa Han tu kann yang..

hani said...

gud luck to nani!..harapnya dia leh jawab dengan baik...:)

shieda...tahun ni u pakai baju kaler apa lak?..nanti jgn lupa upload pic baju yg u dah siap jahit taw...bagus sungguh la u ni..dah la pandai masak, pastu pandai menjahit lagik...heehheeh...gud girl!...:)

shieda..masa u bgtau kat i yg u wat chocolate cake tu kan, terus i terasa kelazatan kek tu taw..hehehe..i mmg peminat kek coklat...:)

ni nk dekat raya ni leh la carik duit raya...apa lagik shieda, grab je peluang cemni...:p

Wahidah said...

gudluck nani..chayo2..

dahsyat la shida..siap jahit bj sendiri tu,,,untungla han dpt future wife yg pandai serba serbi....

cant wait u selendang class la shida..huhuhu

tiffany said...

pearlej---<@ saje dok cube2 akak... tatau la cantik ke tak nnt jadinye baju tu... hehe...


hani---<@ baju raya i kaler..... hikhik... kne tunggu dulu la... rahsia maaa... tapi yg i tgh i jahit ni kaler oren... ikutkan hati mmg i nak amik tempahan semua tapi problem ngan transport la... i dok umah tak kemana2 pon, so nak beli barang and nak hantarkan tempahan akan jadik masalah nnt... so just buat untuk family member aje... hehe

u suke kek coklat ekk??? hehe... sedap kan...


wahidah---<@ hehe... nnt bile dah kawen n sibuk keje i takkan ade mase nak wat sume mende ni dah... so tu yang buat sume2 mende sekarang... kelas membelit2 tudung n selendang harus ditunggu tawww...

sweethOneY said...

lain laa muke nani dh pakai tudung :D

cepat2 taw angah wat tutorial taw, acu cuma taw lilit sket2 jer, mna taw kot ade yg lagi kemas ke kan (:

gudluck to nani

tiffany said...

sweethoney---<@ family kata muka nani dah jadi cam muka anagh bile siap bersolek bagai... hehe...

seminggu b4 raye kot baru angah akan publishkan... hekhek...