Followers

Wednesday, September 17, 2008

Lenggang Mak Limah

Hello dears………..

Pardon me for my absence and silence these days…me technically real busy running sum errands… and FYI, I just got back from my sister’s house (from batu Pahat) … just arrived and cudn’t wait to meet u all here... therefore here I am writing on my beloved journal…

Lot of frens been asking me how’s my preparation for raya??.. well, honestly I’ve no idea how to tell u guys… this gonna be my very first raya in malaysia after 6 years beraya di perantauan... sounds so exciting but the excitement still not there... why??? bcz i'm so used to beraya in snow, and in a very late autumn... maknanya tiap kali beraya tu mesti sejuk ajee... and pagi raya mesti kelam kabut nak tahan cab untuk kejarkan sembahyang raya kat embassy..... but this year everyone gonna be home, yang dah kawen pon akan balik untuk sama2 ade pada pagi raya, so mestilah lagi best kan... hehehe...

bile difikir2 rasa agak kelam kabut juga la sekarang ni… but I’m trrying my best… i sent half of the bajus and half of the langsir untuk jahit tepi, and agak terkejut masa ambik tadi… thought it gonna cost me RM10--, but the Chinese lady kata RM 18… huwaaa, manyak mahal looo… itu jahit tepi je taww… tapi takpelah, daripada shieda nak menjahit sembat smeua2 tu kan, jawabnye tak beraya lah nnt… hehe, and tadi jugak shieda g anta another half baju and langsir… so by Monday shieda optimist bole siapkan semua… insyaAllah, harap2 mesin tak buat hal nnt.


owh ya, last wednesday i went jalan2 kat muar, sorang2 aje... saje nak melepaskan gian merayap, and sepatah kata kak tini pon she knows how much i wanted to look at all the price tag... hehehe... ekceli ni ayat my Han, but i told kak tini bout that... lalalla... and ekceli kan shieda dah rindu nak bergaya bagai, rindu pada my handbag, my heels, my make-up, etc.... got it???

plus shieda ke post office untuk postkan that thing dalam bag shieda tu... kaler purple jugak kan??? hehehe... ade satu kotak lagi kaler merah tapi masih dalam proses pembungkusan lagi... i think the bakal penerima tahu diri diorang tu, so saba2 dulu ekk???


and nilah die die gaya mak limah berjalan kaki menuju ke busstand, sebabnya need to take the bus to get to bandar... hehe, naiik bus ting-ting tue... sesekali apa salahnya kan... and my fav.seat mesti kat belakang driver sbb rase selamat dari gangguan2 asing....

pagi tadi pulak, me and Kaka bawa mak ke Hospital Batu Pahat, untuk ambik darah dulu bcz next appointment ngan doctor will be on this coming Wednesday... sebab mood la nie tgh kaler purple pink, so shieda pakai lagi this handbag today ngan baju kurung purple, and the heels pon mestilah sepadan kan... see, cantikk tak??? for those yang new kat cni, and nak tau lebey lanjut ttg bag nie, bole click kat picture tu k...





and adelah sorang girl nie tegur...

girl: cantik bag awak?? mesti mahal kan???
me : urm... so so la...
girl : bape tu??? mesti ratus2 kan???
me : lebih kurang la... ( sambil tersengih aje)
girl : cantik sangat... selalunye handbag camtu artis2 aje yang pakai...
me : lerrr... ye ke??/ saya pon artis jugak nie
girl : patut pon...
me : ( gagaggagagga, abisla gile perasan shieda arini )

13 love:

Nem0 o0h Nem0 said...

cntik la handbg tu,cm artis..hehehehe


rajin kn angah ni,bertuah han..=)

AziS said...

hehe..lucu lak mengaku artis. lama tak jenguk blog ni..cute tengok tn blog ni ;)

pearlEJ said...

hihihihihihih.... tergelak akak dok baca dialog tu yang.... :D

haaa handbag tu yg han kasi tu kann??? tapi mmg cantikannn.... cantik sesangat... versace gitu... :D

Mrs.Sheikh said...

haa.. doktor yg cantik yg vouge
haruslah bergaya cam artisss
kata la kat dia..tu yr daling kasi! :P

iNi DunIakU said...

memang meletopss mcm artis

Suki Cida said...

wah...wah... dr dpt title artis...lawanya beg shieda... my cousin pun dok belajar luaq negara jadi org kaya sbb barang sana murah2... balik msia semua barang dia convert to euro...

Kasut pun cantik la...

Aleeya said...

shieda, lawala handbag tu...nak carik yg gitu gak le hehehe

zeti said...

wakaka..
klakar la dialog shida tuh ;)
tp mmg lawa pun beg tuh.. tmbh plak si gadis ayu yg pakai, lg la t'serlah k'ayuannye :)

XEEA said...

me love tat pinkie bag too!!!
nak satu, bole?
hehehehe

p/s : ada satu handbag pink. department tpt keja bagi. tetapi LENO. haha

sweethOneY said...

beg tu mmg lawa yang (:
kasut pon lawa
orgnya pon lawaaa

at last dpt gak angah kuar g jalan2 kan angah (:
hihi..tu la, org ajak holiday kat sni xleh taw :P

norulaina said...

kak na dh tak larat nk berinci2 ni.. hehehe. pakai meta bole jalan kejap pening haha

mummysyafie said...

tak penah lagi ada beg kaler lain..tapi beg ni mmg melatopp tau..

pstt..heels pun cantik!!

hani said...

shieda....

dah taw dah ape dia dlm bungkusan corak kotak2 kaler pepel tuh...hehehehe...

nway, thanks taw!..:)