Followers

Wednesday, September 10, 2008

Special treat...


Actually tekak ni tetiba aje rase gatal nak makan kat luar... nak makan sedap2 kat restaurant la kononnye... TETAPI>>>

sape yang nak bawak???

sape yang nak belanja???

sape yang nak ikut???

sape yang akan temankan???

kat mane nak g makan tu???


huhu... banyak sungguh yang kene fikir, last2 dok umah aje la makan ape yang ade... agak2 nak makan masak, kalau taknak, just duduk2 aje mamam kerepek... huhu... lagipon ni kan bulan pose ye tak... :).. shieda nie mmg bernafsu sikit tang makanan...

kira2 balik dah genap sebulan shieda mmg tak enjoy ke mana2, hatta langsung tak bershopping ape2... hati meronta2 menjerit2 nak kuar window shopping, tapi sbb takde teman kat cni ( kalau adepon diorang semua kan kerja, huhu) hasrat tu mati camtu aje...


bile dok sensorang tatau nak buat ape ni, mulalah terkenang macam2... and teringat la plak masa g Seremban aritu Abg Mie and Kak Tini belanja makan... hehe... tak letak pon lagi gambar aritu kan??...


so dipendekkan cerita, malam tu kitorang berenam pon meredah masuk ke Jusco, terus aje jalan straight ke Johny's Restaurant... malam tu kitorang makan steamboat... best and fresh... cume shieda tersilap pilih main course la plak, BBQ chicken noodle die ni nampak yummy tapi ade terkurang sikit rasa die... But the Steamboat memang super marvellous, tambah2 nilah first time shieda makan steamboat betul2 proper... (slalu tu mamam yong tau fu aje)..... yang paling best sbb imah and umar pon suke sangat makan kat cni..




makan malam tu masing2 bergilir2 layankan umar... kejap kang ayahnye dok kejar, kejap lagi kakak imah yang jaga, kejap lagi ayah ane die pulak yang berlari2 kejar... me n kak Tini??? hehehe... kitorang duduk2 sembang aje.. teruk betol kan.... tapi takpe, Han and abg die ni sangat2 sporting...


kitorang lepak2 kat ctu sampai nak tutup kedai... sampaikan main door Jusco pon dah kunci... hikhik... tapi yang penting masing2 puas and balik kekenyangan... terima kasih banyak2 Abg Mie, thanks a lot kak tini... nanti bile kitorang dah kerja and bergaji, turn kitorang pulak blanje key...


16 love:

Suki Cida said...

suke tengok pasangan bahagia ni... cida doakan shieda kekal dengan dia... seronok... citer bebanyak yek pasal korang (wahhh tetiba)...

gamba bertiga tu macam keluarga bahagia... ;)

sabrinaabubakar said...

alah takpe sat gi nak raya shopping bebanyak k..hihihi

hani said...

ish3..pagi2 ni tergoda lak tgk steamboat tuh..hehehehe...sedap2..dah lama x mkn steamboat...rasanya kali terakhir mkn masa bulan disember thn lepas..lama kan?...dpt mkn sedap nih..saba2..:p

shieda, kalo u ada kat sini leh la kita kuar g mkn sama2..ehhehe...mcm la dekat ye tak?...:p

sukyme said...

Ok shieda, datang seremban kita pergi makan lagi sekali. Kami pun dah lama x pergi. Itulah kali terakhir.

mummysyafie said...

ala sian nye..kalau dekat leh gak akak nular jap teman shieda gi nyopping kan..takper..nanti hannan datang lah tue

tiffany said...

suki cida---<@ ameen... moga2 kitorang akan berbahagia sentiase hendaknye... hehe... cida nak lagi ekk citer pasal kami berdua... huhu, sayangnye kami dah terpisah jauh la... rajin2, cida belek2lah post2 yang lama mase shieda still kat moscow... before july 2008... hehe... selamat berseronok cida...


sabrinaabubakar---<@ hehe... mmg nak shopping untuk raya pon, tapi tgh tunggu ade orang bawak... manje ekkk...


hani---<@ yea... berjaya buatkan u terliur... hehe... lama tol tu u tak makan steamboat... kalaulah muar perlis ni setengah jam bole sampai, sure sekang jugak i soh u datang amik... hehe..


sukyme---<@ ok abg mie... settt... lepas2 raya t shieda g ekk... insyaAllah...


mummysyafie---<@ haha, kalau betolla dekat tetiap ari shieda ajak akak g nyoppping n ngayap... yelah sementara shieda lom keje lagi ni... hehe

Hannan said...

distance makes hearts grow bigger n stronger :P
lalalala .. cianye diee
sabar ek..
kanda tgh miskin ni
heheh

MiSZuE said...

ala ciannye die..hehe..sabar eks shida..t dr hannan mai le tue ajak buka kt luar kekeke

lily lotus said...

cian dia..sabar ekk :P

pearlEJ said...

hihihihihihhi.... tergelak akak baca komen Hann tu yang... hahahahahah... adoihhlaa... :D

x per yang, org pompuan sesekali kalau berjumpa mmg mcm tu kann... nak berborak ajaa... biar laa lelaki pula yg mengasuh anak2 time tu kannn... hihihihi... :D

x per, nanti mai sini akak temankan ida buat semua2 tu... temankan pi makan tempat yg best2... teman pi shopping... teman pi ronda2.... wahhhhhh.. best tu kann kalau betul boleh buat... hihihihi... :D

Mrs.Sheikh said...

ida..
takpe nanti dah keje nanti..time on call leh lari soping jap :P

nads said...

uih..
mmg sodap makan kat johnny's...
best gilos ok...

Aleeya said...

uiks ala2 dah ade anak lak pic shieda tu heehhe, sweet aar, sedapnye menu

tiffany said...

hannan---<@ hekhek... takpe cayang, bukan kite mintak blanje pon... :) .. cume lau awak ade kat cni bole bawak saya jenjalan kan... hhehehe

miszue---<@ haah zue, ajak dalam khayalan je kottt... rasenye mmg kitowang takkan jumpe langsung ni... huwaaaaaaaaaa.... genap sebulan lebih dah...


lily lotus---<@ :)


pearlej---<@ wahhh... best tue... kalau bole sekang jugak ida nak mai sane tawwww...hikhik... han saje la tu wat lawak sengal... huhu... wat malu ida aje... :(..


mrs.sheikh---<@ datin dear, kang kalau on call malam2, nak g soping katner ekkk??? kuikuikui... adoihla...


nads---<@ yea... nad dah pernah makan kat johnny's ekkk??? syok kan...


aleeya---<@ kebetulan yaya tiga2 pakai pink malam tu... dok pulak sama2... cam anak beranak kan... tapi mommy and daddy terlalu muda kot nak ade anak besar cenggitu... lalalala...

zeti said...

johnys? lamanye zt x pi sini.. tp best la tgk u all.. very da romantic couple tau ;)

tiffany said...

zeti---<@ haah zeti, johny's la... sangat suke sbb food best and the surrounding pon sangat selesa and frenly... hehe, lomantic ekk kami... :)